Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 23.03.2017 - 13:35  //  aktualizácia: 05.06.2017 - 18:03  //  zobrazené: 2111

Deň podnikateľov okresu Senica

p3220323Mestský úrad v Senici v spolupráci s regionálnou kanceláriou Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu pre Trnavský a Trenčiansky kraj,  Trnavskou regionálnou komorou Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Senici zorganizovali v stredu 22. marca 2017 pracovno-informačné stretnutie so zástupcami podnikateľskej sféry z okresu Senica.

Zástupcov  jednotlivých firiem a podnikov privítal primátor mesta Senica Branislav Grimm, ktorí prítomných zamestnávateľov informoval o súčasnom stave hospodárskeho rozvoja Senice, o stave v budovaní obchvatu mesta, o priemyselnej zóne, či stave nezamestnanosti. Na jeho slová nadviazal riaditeľ ÚPSVaR Senica a poslanec TTSK Ján Kovár a zamestnankyne ÚPSVaR Klaudia Bulková a Gabriela Vrábľová, ktorí informovali zamestnávateľov o stave zamestnanosti v regióne  a možnostiach podpory pri tvorbe nových pracovných miest. Aj napriek tomu, že miera nezamestnanosti v regióne je najnižšia za posledné 3 roky, stále majú zamestnávatelia z čoho vyberať.  Pre prípad, že by firmy chceli rozšíriť podnikanie a zamestnať nových zamestnancov, predstavili zástupcom firiem  projekty z operačného programu Ľudské zdroje. Zamestnávatelia majú možnosť si vybrať ľudí z evidencie uchádzačov o zamestnanie a získať z projektu určité finančné prostriedky na vytvorenie takéhoto pracovného miesta.

Činnosť Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory a  konkrétne Trnavskej regionálnej komory predstavila podnikateľským subjektom jej riaditeľka Eva Tománková a Ján Kovář informoval o tom, v čom vie podporiť Slovenská obchodná a priemyselná komora podnikateľov, ktorí sú jej členmi. SOPK je  verejnoprávna nezisková inštitúcia, ktorá  vyvíja činnosť na podporu a ochranu svojich členov v tuzemsku a v zahraničí. Pre svojich členov zbiera informácie, vzdeláva ich a poskytuje im rôzne formy služieb.

Slovenskú agentúru pre rozvoj investícií a obchodu pre Trnavský a Trenčiansky kraj reprezentoval  regionálny manažér Miroslav Stieranka. Ten informoval o širokom portfóliu bezplatných služieb pre podnikateľov. SARIO zabezpečuje hĺbkové informácie o slovenskom podnikateľskom prostredí, priemyselných  príležitostiach, komplexné informácie  o zakladaní podnikov, pomáha
podnikateľom pri výbere lokality, poskytuje tiež služby v oblasti realít.  Jednou z neoddeliteľných súčastí agendy SARIO je aj poradenstvo o štátnych stimuloch. Pre potenciálnych investorov zabezpečuje  prehľad investičného prostredia, sektorové  a regionálne prehľady, pomoc
s realizáciou investičných projektov a iné.

Po oficiálnej časti sa už podnikatelia venovali neformálnym rozhovorom so zástupcami jednotlivých inštitúcií. V rámci nich sa podnikatelia zaujímali o možnosti získania štátnej investičnej pomoci, zároveň komunikovali problémy, s ktorými sa pri podnikaní stretávajú a akú pomoc by uvítali od štátu.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!