Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 25.10.2017 - 15:53  //  aktualizácia: 25.10.2017 - 16:17  //  zobrazené: 1819

Deň úcty k starším

Jesenný mesiac október a jeseň života – dve paralely, ktoré spolu súvisia. Staroba je prirodzenou  súčasťou nášho života a nesmieme zabúdať, že každému z nás pribúdajú roky. Neúprosne a neomylne ich prideľuje čas zo svojho náručia nám všetkým. Aj preto každoročne Mesto Senica organizuje v tomto období podujatie venované senickým seniorom, aby im pri tejto príležitosti poďakovalo za prácu a aktivity a zároveň pripomenulo ostatným – mladším, že úcta k starším nie je len slovo, ale mala by sa napĺňať aj skutkami, mala byť spontánna, nenásilná a sústavná, ale predovšetkým by mala byť táto úcta stála, a nielen v mesiaci úcty k starším. Podujatie venované senickým dôchodcom Deň úcty k starším sa tento rok konal 24. októbra a tanečnú sálu  Domu kultúry Senica zaplnilo približne 400 seniorov.

Ceníme si Vaše skúsenosti, životné múdrosti, vážime si Vaše vrásky, vlasy postriebrené šedinami, teplo v srdci, odovzdanosť dlane. Tešíme sa, že ste mali šťastie dožiť sa vyššieho veku a mesiac úcty k starším by sme mohli premenovať i na mesiac životnej múdrosti, lebo tá sa získava len rokmi tvrdej práce a skúsenosťami,“ takto sa prihovoril dôchodcom primátor mesta Branislav Grimm a všetkým zaželal, aby jeseň ich života bola plná farieb radosti, zdravia a spokojnosti, aby ju prežívali v jedinečných okamihoch šťastia spolu so svojimi najbližšími, pre ktorých sú stále potrební a milovaní. K jeho slovám sa pridal aj predseda Okresného úradu v Senici Vladimír Kocourek.

Popoludnie v tento deň bolo však  výnimočné nielen tým, že Mesto Senica chcelo tradične vyjadriť úctu a poďakovať našim starším spoluobčanom. Vedenie radnice sa rozhodlo pri tejto príležitosti vyzdvihnúť manželské páry, ktoré v tomto roku oslávili 50., 55., 60. a 65. výročie uzavretia manželstva a môžu byť tak príkladom pre dnešných mladých ľudí. Pozvaných bolo 39 párov, z ktorých sa slávnosti zúčastnilo 12 manželských dvojíc. Primátor mesta im k zlatej, smaragdovej, diamantovej a kamennej svadbe zaželal, aby aj ich ďalšie spoločné roky života boli naplnené  láskou a porozumením.

Seniorom svojim vystúpením popoludnie spríjemnili najskôr žiaci ZUŠ Senica a neskôr Osuská kapela, ktorá im hrala do tanca až do večerných hodín.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!