Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 17.01.2018 - 12:29  //  aktualizácia: 17.01.2018 - 12:43  //  zobrazené: 1027

Návšteva z partnerského mesta Pultusk

V dňoch 12. - 15. januára 2018 zavítala do Senice delegácia z poľského partnerského mesta Pultusk na čele s primátorom Kryzstofom Nuszkiewiczom. Mesto Senica má uzatvorenú dohodu o partnerstve a spolupráci s týmto mestom od roku 2002 a spolupráca je zameraná najmä na spoločensko-kultúrno-športové stretnutia.

Pracovná časť stretnutia sa uskutočnila na Mestskom úrade, kde sa partneri dohodli na spoločných  aktivitách  naplánovaných  na tento rok. Po tom, čo minulý rok zorganizovala Senica spoločnú športovú olympiádu žiakov družobných miest, tento rok bude hosťujúcou krajinou práve poľský Pultusk. Naši žiaci by mali zavítať na športovú olympiádu po Poľska v mesiaci jún.  V kultúrnej oblasti sa obe strany dohodli na tom, že v rámci Senického kultúrneho leta privíta tento rok Senica  poľský orchester, ktorý je zaujímavý tým, že sú v ňom zastúpené všetky vekové kategórie a dokáže zahrať ako ľudové piesne, vážnu hudbu i moderné piesne, či filmové melódie. V auguste bude v Senici nainštalovaná aj výstava poľských výtvarníkov. Na stretnutí bola načatá aj téma podpory rozvoja cestovného ruchu. Hostia potom absolvovali prehliadku Baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne-Strážach. Okrem toho navštívili Základnú umeleckú školu a hasičskú zbrojnicu HaZZ v Senici.

Stalo sa už milou tradíciou, že sa hostia z partnerských miest zúčastnia aj  na Reprezentačnom plese mesta Senica. Na ples zavítal okrem hostí z Poľska aj zástupca primátora ďalšieho partnerského mesta Velké Pavlovice Peter Hasil . V nedeľu sa primátori všetkých troch partnerských miest stretli na pôde Velkých Pavlovíc.  Po krátkom predstavení Velkých Pavlovíc absolvovali delegácie  prehliadku najviac vyhľadávaných miest v tomto krásnom moravskom mestečku.

Tieto partnerské stretnutia sú vždy pre všetky strany veľkou inšpiráciou a motiváciou na rozvíjanie obojstrannej spolupráce.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!