Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 08.09.2017 - 13:58  //  aktualizácia: 08.09.2017 - 13:59  //  zobrazené: 563

Dohliadajú na bezpečnosť

Aj v začínajúcom školskom  roku 2017/18 budú na priechodoch pre chodcov  v Senici v blízkosti  základných škôl, Základnej umeleckej školy a frekventovaných miestach dohliadať senickí seniori. Ich úlohou je strážiť bezpečný priechod detí a mládeže.
Mesto Senica  má prostredníctvom Mestskej polície  v tomto projekte zamestnaných 28 seniorov, z toho je 6 nových.  Na priechodoch pre chodcov sú každý pracovný deň od 7. do 8. hod., v popoludňajších hodinách pri Základnej umeleckej škole od 13. do 14. hod. Seniori si za svoju doterajšiu prácu vyslúžili úctu a obdiv verejnosti, veď neraz umožňujú bezpečný priechod aj dospelým.
Záslužnú prácu seniorov ocenil na stretnutí so seniormi  na radnici 31. augusta  primátor mesta Branislav Grimm: „Za 12 rokov trvania projektu aj zásluhou vašej  ostražitosti a pozornosti  nebolo na priechodoch zranené ani jedno dieťa. Stali ste sa dočasnými, ale mimoriadne dôležitými zamestnancami mestskej polície. Pri svojej práci musíte  čeliť vrtochom počasia, ale i nevyspytateľnosti správania sa chodcov i vodičov. Občania sú už na vás zvyknutí, veria vám a iste sa za dobrú službu aj oni vám odvďačia slovkom ďakujem. Verím, že aj  začínajúci školský rok bude vďaka vašej práci bezpečnostná situácia na priechodoch bez dopravných nehôd.“
Projekt sa začal uplatňovať v roku 2005, pôvodne s dvomi dôchodcami. Natoľko sa osvedčil, že  na základe žiadostí od rodičov a riaditeľov škôl bol rozšírený počet strážených priechodov pre chodcov a zamestnaní boli ďalší dôchodcovia.
Strážené priechody na uliciach v meste: Dlhá, Dlhá – Robotnícka, Priemyselná, V. Paulínyho-Tótha, Štefánikova, J. Mudrocha, Sadová, Vajanského, Námestie oslobodenia – Vajanského, Sotinská, Komenského, Hviezdoslavova, L. Novomeského.
bar

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!