Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 03.03.2008 - 09:56  //  aktualizácia: 03.03.2008 - 09:56  //  zobrazené: 2110

Hasičská súťaž na 1. ZŠ

Dobrovoľný hasičský zbor Senica a I. základná škola v Senici zorganizovali 1. marca 2. ročník súťaže mladých hasičov O putovný pohár riaditeľa I. ZŠ v Senici. Hoci súťaž nemá dlhú tradíciu, našla si svojich priaznivcov. Svedčí o tom účasť 30 kolektívov (11 dievčenských a 19 chlapčenských) z okresov Senica, Skalica, Myjava i vzdialenejšieho Púchova.


      Súťaž neprebiehala  v telocvični, ako by sa mnohí domnievali, ale priamo na chodbách školy. Je určená pre 5-členné kolektívy chlapcov a dievčat od 6 do 16 rokov. Fyzicky náročný beh po prízemí a troch nadzemných podlažiach a zároveň plnenie disciplín a zdolávanie prekážok dal zabrať aj tým najzdatnejším. Neišlo však len o rýchlosť. Rovnako dôležitá bola i presnosť. Do výsledného času sa započítaval nielen čas behu a  výhodové body za vek súťažiacich, ale i trestné body (za nedôsledné plnenie disciplín na stanoviskách).
     Senica mala v súťažnom poli bohaté zastúpenie. Dva kolektívy súťažili v kategórii dievčat, tri v kategórii chlapcov. Pre mnohých to bola vôbec prvá súťaž. Naši chlapci boli jednoznačne najmladší, no napriek tomu sa v súťažnom poli nestratili.
     Najlepšie sa so súťažnou dráhou popasovali dievčatá zo Senice v zložení: Lujza Skalová, Petra Koprnová, Laura Riganová, Erika Sabayová a Kristína Vaculová. Nielenže zvíťazili v dievčenskej kategórii, ale dosiahli absolútne najlepší čas, čím sa stali držiteľkami putovného pohára pre rok 2008. Aj druhé miesto si vybojovali dievčatá zo Senice, tretie boli dievčatá zo Sobotišťa. V kategórii chlapcov zvíťazilo družstvo Jablonica I., na druhom mieste sa umiestnili chlapci z Moravského Sv. Jána, tretie miesto obsadilo družstvo Jablonica II.
     Samostatnou súťažnou disciplínou bolo uzlovanie. V tejto disciplíne jednoznačne kraľovali deti z Púchova, keď obsadili prvé tri miesta v dievčenskej i chlapčenskej kategórii.
     Družstvá, ktoré sa umiestnili na prvých troch miestach, prevzali diplomy a športové poháre z rúk riaditeľa I. základnej školy . Mgr. Viktora Blažeka a hlavného rozhodcu súťaže Ľubomíra Žáka.
     Súťaž tohto druhu je v našom regióne ojedinelá. Možno aj to je dôvod, prečo sa teší čoraz väčšej obľube. Našou snahou bude prilákať najlepšie kolektívy z regiónu, aby úroveň nielen tejto súťaže, ale aj hasičského športu rástla, a aby prilákala čo najviac detí a mladých ľudí.
MK

Sample ImageSample Image

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!