Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 02.06.2017 - 20:21  //  aktualizácia: 04.06.2017 - 20:23  //  zobrazené: 1195

Kto prekoná 21-ročný rekord na Záhoráckom maratóne?

Skvelé. Myslím si, že Záhorácky maratón a polmaratón sa zaradil medzi najlepšie ale aj najkrajšie slovenské maratóny. O tom svedčí aj stále sa zvyšujúci počet maratóncov. Príjemná trať bez ťažkej dopravy a skvelá organizácia tohto podujatia. Naozaj neviem, čo by som organizátorom vytkol, lebo všetko klapalo ako hodinky tak na štarte, počas behu, ako aj v cieli maratónu aj polmaratónu.“ Môže byť nejaká lepšia pozvánka na Záhorácky maratón a polmaratón ako slová jedného z bežcov (Viliama Nováka) po ukončení behu? A tak pozývame všetkých zažiť opäť túto atmosféru na 29. Záhorácky maratón a 14. polmaratón, ktoré sa uskutočnia v nedeľu 11. júna so štartom o 10:15 pred športovou halou v Senici.

 

 

Maratóncov čaká už tradične trať dlhá 42,195 km. Pretekári pobežia smerom na železničnú stanicu,  okolo letiska, popri golfovom areáli do Borského Mikuláša a ďalej do Šaštína-Straží, kde je na futbalovom štadióne obrátka pre maratóncov a cieľ pre polmaratóncov. Polmaratónci musia zvládnuť 21,1 km trať.

A opäť je tu výzva prekonať 21-ročný rekord trate, ktorý v r. 1996 v 8. ročníku Záhoráckeho maratónu zabehol O. Nemec s časom 2:23:42 hodiny. Či sa to niektorému z bežcov podarí, to sa dozvieme v nedeľu 11. júna počas Záhoráckeho maratónu, na ktorý  srdečne pozývame všetkých priaznivcov maratónskych behov. Viac informácií o maratóne, propozície, kategórie, ako i zoznam prihlásených pretekárov nájdete na webe: zahorackymaraton.wbl.sk

 

 

 Upozornenie pre motoristov:

Z dôvodu konania Záhoráckeho maratónu bude v nedeľu  11. 6. 2017 v čase od 6.00 h do 16.00 h uzatvorená miestna komunikácia Továrenská ul. od križovatky s cestou I/51 (Hurbanova ul.) po križovatku s miestnou komunikáciou Hviezdoslavova ul. (ktorá vedie ku garážam za BD č.469-472). Obchádzka bude vedená po ceste II/500 (Hviezdoslavova ul.)

Zároveň budú v tomto čase uzatvorené parkoviská na Továrenskej ul. po oboch stranách MK Továrenská ul. pri športovej hale, kde bude štart a cieľ týchto pretekov. Počas preteku bude osobami na to oprávnenými zabezpečená regulácia cestnej premávky aj na miestnej komunikácii Železničná ul. Upozorňujeme tiež účastníkov cestnej premávky, že počas pretekov bude uzatvorená aj cesta III. triedy Borský Mikuláš – Šaštín-Stráže.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!