Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 15.05.2017 - 06:53  //  aktualizácia: 05.06.2017 - 16:20  //  zobrazené: 1577

Míľu pre mamu 2017 prešlo 1556 účastníkov

_mg_7039V sobotu 13. mája bola Senica opäť súčasťou najväčšej oslavy Dňa matiek, keď sa už po deviaty krát v našom meste uskutočnilo podujatie Míľa pre mamu, ktoré sa každoročne koná v jeden deň na rôznych miestach, aby tisíce ľudí prejdením symbolickej míle prejavili úctu a vďaku svojim mamám. V Senici je toto podujatie veľmi obľúbené a každoročne sa ho zúčastní takmer najviac ľudí na Slovensku. V roku 2017 prišlo svoje ĎAKUJEM senickým mamám povedať 1556 účastníkov, ktorých neodradili ani mraky krúžiace nad senickým kúpaliskom.

Najväčšia oslava Dňa matiek na Slovensku  pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku sa konala v 53 mestách na Slovensku a zapojilo sa tradične Česko, Írsko a Srbsko a celkovo sa podujatia zúčastnilo 27 848 registrovaných účastníkov.

Tento ročník sa niesol v hesle Poď s nami do rozprávky. Moderátorka Zuzka Vačková sa premenila na Snehulienku, nechýbali šašovia PIK&NIK, či Šašo so Šašuľou, Mickey a Minnie a Míľu odštartovali traja Trojkolári.

V Senici sa podujatie koná v takom veľkom rozsahu aj vďaka spoluorganizátorom, sponzorom a podporovateľom, ktorými sú: Mesto Senica, Mestské kultúrne stredisko Senica, Materské centrum Stonožkine slniečka pri Centre voľného času Stonožka, Rekreačné služby mesta Senica, Raiffeisen bank, Hílek, Lekáreň Centrum, LUXOR n. o., DOMKA - Združenie saleziánskej mládeže Senica,  Dema, Helt Senica, Tesco HM Senica, Trnavský samosprávny kraj, Europe Direct Senica, Coop Jednota Senica, Slovenský červený kríž Senica, Remax Senica. 
 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!