Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.09.2017 - 15:06  //  aktualizácia: 11.09.2017 - 15:55  //  zobrazené: 2967

MŠ na Kalinčiakovej ulici s novým zateplením

Materská škola na Kalinčiakovej ulici je súčasťou tzv. starého sídliska v Senici  už viac ako polstoročie. Počas letných mesiacov táto 53-ročná  škôlka výrazne opeknela a omladla. Žiaci sa po prázdninách vrátili do budovy s novým zateplením a peknou farebnou fasádou. O ešte väčšiu tepelnú pohodu škôlkarov i pani učiteliek sa postará aj zrekonštruované ústredné kúrenie.

Počas letných prázdnin bolo teda v škôlke rušno, keďže pracovníci firmy Palkovič – SK, s. r. o., pod stavebným dohľadom Pavla Pálku pracovali na zateplení budovy tak, aby všetky práce prebehli podľa harmonogramu a nebol narušený začiatok školského roka. Táto rekonštrukcia bola financovaná z rozpočtu mesta Senica vo výške 55 189,22 €. Rekonštrukciu ústredného kúrenia realizovala zo svojho rozpočtu MŠ.

Aj keď bola nová farebná fasáda hotová už koncom prázdnin, jej slávnostné odovzdanie  vedeniu MŠ, pani učiteľkám a deťom sa uskutočnilo v pondelok 11. septembra za účasti primátora mesta Branislava Grimma. Ten, ako prezradil vo svojom príhovore,  má k škôlke  na Kalinčiakovej ulici zvláštny vzťah, keď sem ako chlapec chodil po svojich mladších bratov, ako deti sa v jej areáli hrávali, ale i vo vtedajšom bazéne kúpali a absolventkou tohto zariadenia je aj jeho manželka. Zároveň ho teší, že sa Mestu Senica ako zriaďovateľovi darí  znižovať energetickú náročnosť budov, čím sa prispieva k zlepšeniu kvality životného prostredia i materiálno-technických podmienok pre vzdelávanie a výchovu predškolákov.

MŠ na Kalinčiakovej je po MŠ na Kolónii druhou takto rekonštruovanou alokovanou triedou v tomto volebnom období a v tomto trende bude mesto pokračovať, keďže v pláne je ročne zrekonštruovať minimálne jednu elokovanú triedu MŠ v meste.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!