Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 29.03.2017 - 13:25  //  aktualizácia: 05.06.2017 - 17:51  //  zobrazené: 1902

O reforme školstva

12Mesto Senica navštívila 28. marca štátna tajomníčka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu  Oľga Nachtmannová. Na radnici ju privítal primátor mesta Branislav Grimm, ktorý ju oboznámil so stavom školstva v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Do tej patria Materská škola na Ulici L. Novomeského, štyri základné školy, Základná umelecká škola a Centrum voľného času Stonožka. V rámci  pracovnej cesty spolu so svojím poradcom Jurajom  Moravčíkom  štátna tajomníčka navštívila aj Strednú odbornú školu, kde sa stretla s jej riaditeľom Pavlom Paradeiserom a ďalšími členmi vedenia školy. Diskutovali o aktuálnom stave stredného odborného školstva, ktoré zápasí s nedostatkom žiakov.  Riaditeľ predstavil modernú a veľmi dobre vybavenú  SOŠ Senica,  ktorá sa pýši prvenstvom vo viacerých oblastiach. Je priekopníkom v ekologickom využívaní energie, organizátorom medzinárodnej súťaže Enersol. Škola spravuje aj internát, ktorý postupne rekonštruuje a plánuje v tomto objekte niektoré služby poskytovať aj verejnosti.  „O tejto škole som veľa počula, dnes som sa na vlastné oči presvedčila, že realita ďaleko predišla chýr. Je tu inšpiratívne prostredie, kde vedenie školy má jasné plány,“ konštatovala štátna tajomníčka. V SOŠ sa stretla sa aj so skupinou expertov z Trnavského samosprávneho kraja, ktorí tu počas dvojdňového stretnutia diskutovali o pripravovanej  reforme školstva Učiace sa Slovensko, ktorá je v pripomienkovom konaní.

V poobedných hodinách si štátna tajomníčka pozrela aj ďalšiu pýchu v našom meste z oblasti školstva - Základnú umeleckú školu, kde okrem materiálno-technického vybavenia školy mohla vidieť aj aktuálnu výstavu autora Milana Rašlu, či medzinárodnú výstavu detskej výtvarnej tvorivosti Mudrochova paleta. Zároveň sa sa v ZUŠ konalo aj oceňovanie pedagogických a kultúrnych pracovníkov za rok 2016, kde oceneným osobnostiam odovzdala osobný pamätný list Ministerstva školstva SR.

bar

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!