Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.02.2018 - 14:52  //  aktualizácia: 19.02.2018 - 15:11  //  zobrazené: 1835

Ostrov v Senici

Zdá sa vám to nemožné? Ale je to tak!!! Naozaj máme v Senici ostrov. A nie hocijaký, ale vedomostný. Nachádza sa v budove 3.základnej školy na Sadovej ulici. Vybudovali sme ho v rámci grantu Nadácie Volkswagen “Vedomostné ostrovy“. Do Vedomostných ostrovov sa zapojilo 234 základných škôl z celého Slovenska, ale len 100 z nich mohlo vybudovať vo svojej škole ostrov.

Jedná sa o interaktívny kiosk, z ktorého môžu nielen žiaci, ale aj učitelia čerpať mnohé zaujímavé poznatky a inšpirácie. Animovaný ostrov ponúka množstvo interaktívnych vedomostných úloh  z rôznych oblastí. Jednotlivé úlohy sa skrývajú pod lokalitami vyznačenými na mape. Žiaci sa na nich môžu otestovať a súťažiť o hodnotné ceny. Úlohy sú poprepájané s reálnym využitím v praxi, vplyvom na životné prostredie, návodmi na domáce pokusy, videami a inými zaujímavosťami. Deťom majú pomáhať aj pri výbere budúceho povolania.

Každý kiosk je plný zaujímavých vedomostí, veselých testov a bezplatného pripojenia na dva roky. Vďaka Vedomostným ostrovom sa podarilo rozšíriť možnosti vo vzdelávaní aj tým deťom, pre ktoré nie je prístup na internet samozrejmosťou.

A prečo sme vlastne tento ostrov “postavili“?

Našou snahou je podporiť inovatívne formy vzdelávania na našej škole prepájajúce teoretické poznatky s praxou. V tomto kiosku sa zameriavame  predovšetkým na oblasti techniky, nemeckého jazyka, dopravnej výchovy, ekológie a fyziky. Rozšírili sme  dostupnosť IKT na škole a zlepšili sme prístup k moderným metódam vzdelávania pre všetkých žiakov našej školy.

Od februára môžu žiaci našej školy dennodenne cestovať na ostrov a získať nové vedomosti, zabaviť sa s kamarátmi cez prestávku alebo po vyučovaní. Prajeme nám všetkým veľa cestovateľských zážitkov a Nadácii Volkswagen za skvelý nápad a spoluprácu.

 

Ing. Svetlana Chábelová

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!