Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.01.2018 - 09:45  //  aktualizácia: 16.01.2018 - 12:52  //  zobrazené: 1331

Pracovné stretnutie predsedu TTSK s primátormi a starostami okresu Senica

Novozvolený predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič sa 12. januára stretol na prvom pracovnom rokovaní so starostami a primátormi okresu Senica.  Na Mestský  úrad v Senici  spolu s ním prišli aj podpredsedovia TTSK Jószef Berényi,  Marek Neštický a Pavol  Kalman, pre neodkladné záležitosti sa nemohol zúčastniť ďalší podpredseda  Roman Sova.

Cieľom pracovného stretnutia bolo podľa predsedu TTSK nadviazať spoluprácu so samosprávami obcí okresu Senica, zmapovať  ich problémy a priority, vzájomným informovaním sa naplniť víziu, že spolu tvoríme kraj. Predseda TTSK informoval, že k  novinkám v riadení TTSK patria  napríklad zmeny v grantovom systéme, ktorý bude mať už len tri schémy pre oblasť kultúry, športu  a participatívny rozpočet, ktoré budú podporené vyššou dotáciou. Podpredsedovia majú 

Starostovia 29 obcí a primátori 2 miest v okrese Senice  formulovali svoje najväčšie  ťažkosti, ktoré sa dajú zhrnúť do okruhov cesty II. a III. triedy, chýbajúca kanalizácia, rozvoj cyklotrás, turistického ruchu.  „Niektoré problémy sa dajú riešiť v kratšom časovom horizonte, iné budú rozložené na dlhšie obdobie,“ informoval predseda TTSK. Za top prioritu označil obchvat Senice, kde chce byť  kraj nápomocný pri riešení  štátnej záležitosti. Predstavitelia TTSK predstavili aj model M17, čo znamená skupinu všetkých miest v kraji, v rámci ktorej by sa riešili problémy, ktoré majú mestá iné ako obce.  „Spoločné problémy, ktoré sa týkajú školstva, domovov sociálnych služieb, infraštruktúry by primátori s krajom preberali v tejto pracovnej skupine. Obdobný formát pri obciach, ktorých je 234, sa ešte len hľadá. V oboch prípadoch kraj chce stavať na flexibilite, schopnosti prinášať podnety a rýchlej reakcii na vzniknuté problémy,“ vysvetlil Jozef Viskupič. Na stretnutí  prisľúbil  predstaviteľom samospráv otvorené dvere na úrade TTSK  a zdôraznil, zdôraznil, že bez silných starostov a primátorov nemôže kraj napredovať. 

 

bar

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!