Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 13.11.2017 - 09:55  //  aktualizácia: 13.11.2017 - 13:28  //  zobrazené: 1617

Senica si opäť pripomenula odkaz sv. Martina

V predvečer sviatku patróna mesta sv. Martina i všetkých jeho menovcov, priniesli opäť stovky ľudí do ulíc Senice svetlo v podobe svietiacich LED balónikov alebo lampiónov počas podujatia Martinské svetlonosenie.

Už po deviaty raz sme si týmto podujatím pripomenuli odkaz Martina Tourského, mať odvahu,  bojovať tam, kde je to potrebné a ešte väčšiu odvahu nezabudnúť na biednych a bezbranných okolo nás. Sv. Martinovi a svetlu patril podvečer v piatok 10. novembra 2017.

Toto tradične obľúbené podujatie prilákalo opäť celé rodiny s deťmi, ktoré sa zhromaždili v senickom parku pri DAVe. Deti, ktoré sa na sprievod nahlásili v škole, dostali svietiaci Led balónik, svetlo si však mohli priniesť aj v rozžiarených lampiónoch, tak ako po minulé roky. Sprievod ulicami mesta tento rok viedli bubeníci z agentúry Hector. Za nimi už tradične na čele sprievodu išli zástupcovia Študentského parlamentu. Dlhočízny sprievod sa tiahol celým parkom a pri budove Mestského úradu sa k nemu pripojil Martin na bielom koni, žobrák a anjeli na chodúľoch, ktorí vytŕčali z davu. Na námestí potom začal program bubnovou show a po nej vystúpilo fanfárové trio pod vedením Jaroslava Jankoviča. Scénku o patrónovi nášho mesta sv. Martinovi a príbeh o tom, ako venoval kus svojho plášťa žobrákovi, zobrazili 3 metrové postavičky na chodúľoch v podaní hercov z CREATIVE SHOWS Bratislava. Potom už primátor mesta odštartoval vypustenie balónikov a obloha nad Senicou sa na chvíľu rozžiarila stovkami blikajúcich svetielok. Vyvrcholenie programu patrilo opäť agentúre Hector a ich programu Mythos, v ktorom deti spoznali príbehy viacerých gréckych hrdinov Achilesa, Hectora, Perseusa, Theseusa a krásnej Pallas Atény. Moderátorskej taktovky sa ujali a večerom sprevádzali moderátori Ľuboslava Pavesková a Ján Jozéfek.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!