Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 19.06.2017 - 14:33  //  aktualizácia: 19.06.2017 - 14:36  //  zobrazené: 2639

Sofia Babincová z PK Aqua Senica dvojnásobnou majsterkou SR v plávaní

Tieto tituly si úspešná plavkyňa vybojovala na Majstrovstvách SR najmladších žiakov, ktoré sa konali 9. - 11. 6. 2017  v Košiciach. Treba spomenúť, že okrem titulov majster SR ( 200 m voľný spôsob, 400 m voľný spôsob), získala Sofia ešte dve bronzové medaily (50 m voľný spôsob a 100 m voľný spôsob). V silnej konkurencii (47 klubov, 245 pretekárov) sa presadila vďaka poctivému prístupu a snahe na tréningoch pod vedením trénera Andreja Laha. 

Sofiu prišli do Košíc povzbudiť rodičia a kamarát - slovenský hokejový reprezentant hrajúci za HC Košice - Eduard Šedivý.
Do Košíc cestoval so Sofiou ešte ďalší plavec z PK Aqua Senica Leonard Halmi. Na najvyššie priečky síce nedosiahol, ale už svojou nomináciou dokázal svoj talent, keďže s plávaním začal iba v októbri minulého roka.
Pre oboch to boli ich prvé  "majstráky" a prípravu zúročili do 8 osobných rekordov.
Majstrovstvá SR sú určite pre každého plavca vrcholom sezóny. Nominovať sa a uspieť na súťaži najvyššej úrovne je previerkou psychickej odolnosti, fyzických síl a splneným snom každého plavca. Ďakujeme obom za reprezentáciu klubu, nášho mesta, gratulujeme a prajeme, aby toto bol len začiatok na dlhej ceste k ďalším úspechom.
 
Andrej Laho

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!