Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 23.02.2018 - 14:02  //  aktualizácia: 23.02.2018 - 14:41  //  zobrazené: 2331

Študenti z OA úspešní v krajskom kole Súťaže v spracovaní informácií na počítači

Vo štvrtok 15. 02. 2018 sa v Obchodnej akadémii v Senici opäť stretli žiaci stredných škôl Trnavského samosprávneho kraja, aby si zmerali svoje sily v krajskom kole 52. ročníka Súťaže v spracovaní informácií na počítači.

Už tradične boli medzi nimi súťažiaci zo všetkých piatich obchodných akadémií v kraji - z Trnavy, Serede, Hlohovca, Veľkého Medera a domáci súťažiaci zo Senice. V tomto roku sa k nim pridali aj študenti zo Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave a zo Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku v Holíči. Celkovo sa do súťaže zapojilo 31 súťažiacich. Súťažilo sa, tak ako po minulé roky, v 3 súťažných disciplínach: písanie na PC, úprava textu na PC a wordprocessing.

Prvú súťažnú disciplínu - písanie na PC absolvovalo 22 súťažiacich.  Na 1. mieste sa umiestnila žiačka z OA Sereď Elena Trang Doan Xuan, s rýchlosťou písania 387,5 čistých úderov za minútu, na 2. mieste žiak z OA Trnava Patrik Ondrejech, s rýchlosťou písania 373,5 úderov za minútu. Našu školu v tejto disciplíne reprezentovalo 8 súťažiacich, z ktorých sa Tatiana Sadloňová, žiačka III. B triedy, umiestnila na 3. mieste (343,6 úderov za  minútu) a Silvia Kováčová, žiačka III. C triedy, na 4. mieste (342,4 úderov za minútu). Ich umiestnenie je o to cennejšie, že sa im podarilo svojím súťažným výkonom prebojovať do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční 21. - 22. 03. 2018 v Dolnom Kubíne.

V druhej súťažnej disciplíne - úprava textu na PC súťažilo 12 žiakov, z ktorých bolo 5 súťažiacich z domácej obchodnej akadémie. Aj keď sa v tejto disciplíne nikomu nepodarilo prebojovať do celoslovenského kola, výsledok nás veľmi potešil, pretože prvé 3 miesta obsadili práve naše študentky. 1. miesto - Katarína Kováčová, žiačka III. C triedy,  2. miesto - Karolína Pukančíková, žiačka II. B triedy, 3. miesto - Soňa Nemečkayová, žiačka II. B triedy.

Do najnovšej súťažnej disciplíny wordprocessing sa tento rok zapojilo 8 súťažiacich, z toho bolo 5 žiakov z našej školy. Keďže táto disciplína je náročná na opravu, výsledky zatiaľ nie sú známe. Veríme však, že sa nám podarí, tak ako po minulé roky, umiestniť na popredných miestach a prebojovať sa do celoslovenského kola súťaže.

Víťazom blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole. Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí reprezentovali našu školu a venovali časť svojho voľného času príprave na súťaž: Monike Szegényovej, Michaele Grúberovej, Tatiane Sadloňovej, Kataríne Kováčovej, Michaele Kováčovej, Silvii Kováčovej, Daniele Dodrvovej, Karolíne Pukančíkovej, Sabine Krčovej, Soni Nemečkayovej, Máriovi Kusákovi, Samuelovi Pribylovi a tiež najmladšiemu, ale úspešnému súťažiacemu Kamilovi Kotvanovi, ktorý je žiakom prvého ročníka.

Poďakovanie patrí aj vyučujúcim, ktoré žiakov na súťaž pripravovali: Ing. Marte Juráňovej, Mgr. Viere Rosovej, Ing. Jane Sakmárovej a Ing. Antónii Černekovej.

 

 Ing. Antónia Černeková

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!