Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 29.12.2007 - 15:27  //  aktualizácia: 29.12.2007 - 15:27  //  zobrazené: 1081

Týždeň mediácie na súde

V dňoch 19. až 23. novembra sa uskutoční na Okresnom súde v Senici Týždeň mediácie v spolupráci s Ministerstvom spravodlivosti SR a Asociáciou mediátorov Slovenska.


Mediácia je novým, moderným spôsobom riešenia konfliktov v Európskej únii, ktorý je na Slovensku upravený Zákonom č. 420/2004 Z. z. Spočíva v tom, že sporové strany riešia svoj spor, ktorý medzi nimi vznikol prostredníctvom tretej osoby - mediátora. Mediátorom je odborne skúsená osoba, ktorá podniká na základe osvedčenia vydaného Ministerstvom spravodlivosti SR. V záujme zníženia počtu sporov vedených na Okresnom súde v Senici budú v rámci Týždňa mediácie poučovať sudcovia tohto súdu na pojednávaniach o možnosti riešiť ich spor mediáciou, resp. vyšší súdni úradníci a ostatní zamestnanci súdu informovať stránky na súde o výhodách využitia mediácie pred súdnym riešením.

V priebehu Týždňa mediácie budú počas pojednávaní v budove súdu prítomní mediátori, ktorí vysvetlia záujemcom možnosti a výhody mediácie, prípadne s nimi dohodnú termín možnej mediácie.

Uvedená akcia sa uskutočnila i v roku 2006 na iných okresných súdoch s veľmi pozitívnymi výsledkami. Kontakt na miestnych mediátorov sa nachádza na oznamovej tabuli súdu.

Bližšie informácie o mediácii získate v informačnom centre súdu a na www.justice.gov.sk, prípadne na www.amssk.sk.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!