Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Úradná tabuľa
publikované: 13.12.2016 - 09:56  //  aktualizácia: 13.12.2016 - 09:56  //  zobrazené: 819

Výzva Západoslovenskej distribučnej na odstránenie a okliesnenie stromov

Západoslovenská distribučná, a.s., ako vlastník energetických zariadení na distribuciu elektrickej energie, v súlade s ustanovením § 11 zákona o energetike č. 251/2012 Z. z. vyzýva všetkých vlastníkov, nájomcov alebo správcov (d'alej len "vlastníkov") nehnuteľností, na ktorých sa nachádzajú nadzemné i podzemné elektrické vedenia v správe Západoslovenskej distribučnej, a.s. na odstránenie a okliesnenie takých stromov a iných porastov, ktoré ohrozujú bezpečnosť alebo spoľahlivosť prevádzky vedení distribučnej sústavy v rozsahu podľa § 43 zákona o energetike.

 

Pre účely tejto výzvy sa každý z vlastníkov pri výkone činnosti podľa tejto výzvy považuje za poverenú osobu v zmysle právnych predpisov na ochranu životného prostredia.

Požadovaný konečný termín vykonania prác je 30. 11. 2017.

V prípade, že táto lehota uplynie márne, Západoslovenská distribučná, a.s. vykoná odstránenie a okliesnenie stromov a porastov v zmysle citovaného vyplývajúceho § 11 zákona o energetike.

V zmysle platných právnych predpisov, využitie drevnej hmoty po oreze, alebo jej likvidácia je v plnej kompetencii vlastníka nehnuteľnosti.  O nevyhnutné vypnutie el. vedenia pre prípad výrubu a orezu je možné požiadať v lehote min. 35 dní pred ich realizáciou Západoslovenskú distribučnú, a.s. na tel. č. 033/5563251.

 

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!