Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 20.12.2017 - 10:44  //  aktualizácia: 20.12.2017 - 11:59  //  zobrazené: 1588

Z otvorenia Vianočnej dediny

Vianočná atmosféra naplno ovládla cen­trum Senice 15. decembra. Vyzdobená Via­nočná dedina lákala tovarom i voňavými dobrotami. S prichádzajúcim podvečerom pribúdalo dospelých aj detí, ktoré netrpez­livo hľadali Mikuláša.

Napokon sa objavil aj spolu s anjelom a čertom a odmeňoval tie, ktoré zaspievali či zarecitovali básničku. Keď už na námes­tie sadol súmrak a všade bolo plno ľudí, pri­mátor Senice Branislav Grimm zavinšoval všetkým šťastné a veselé Vianoce a potom spolu so svojou zástupkyňou Elenou Valáš­kovou podávali vianočný punč. Tentoraz bol pripravený osobitne aj pre deti. Na tie čakalo ešte ďalšie prekvapenie. Na pódiu sa objavil druhý Mikuláš, ktorému cesta z ďalekej krajiny dlho trvala. To sa už dej odohrával v divadielku v podaní hercov z agentúry BaretKa, ktoré sa deťom veľmi páčilo, zapájali sa do deja a Mikulášovi radili, čo má robiť. Všetko sa napokon dobre skončilo. A pre tie deti, ktoré mali odvahu vystúpiť na pódiu mal Mikuláš pripravenú aj odmenu. Potom nasledoval program folkrockovej kapely Dora, ktorá je jedinečná tým, že známe i menej známe slovenské ľudové piesne prearanžováva do rôznych hudobných štýlov.

V sobotu 16. decembra bola na Námestí oslobodenia farmárska zabíjačka, ktorú pripravili organizátori farmárskych trhov. Komentované ukážky rozrábania mäsa, prí­prava špecialít i ochutnávka sa počas dňa tešila priazni dospelých i detí. Námestie bolo zaplnené ľuďmi a so záujmom sledovali aj popoludňajšie vystúpenia folklórnej skupiny Záhoráci – Smolinčané, speváckej skupiny Radošovjané a na záver hudobný program v podaní R tria plus. Tretia adventná nedeľa popoludní opäť prilákala na námestie ľudí, ktorí sledovali vianočné pásmo pripravené deťmi z krúžkov Centra voľného času.

Svoje vianočné dediny s programom mali v tom čase aj v mestskej časti Kunov. Vianočná dedina na Námestí oslobodenia bude mať svoju after party v sobotu 23. decembra a postará sa o ňu občerstvenie Coolňa, ktorá okrem svojich špecialít ponúkne aj vianočný punč zadarmo.

bar

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!