Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 08.01.2018 - 15:10  //  aktualizácia: 08.01.2018 - 15:12  //  zobrazené: 1545

Zápisnica zo zasadnutia komisie pre vzdelávanie, kultúru a ZPOZ pri MsZ Senica zo dňa 20.12.2017

číslo: 11/2017  |  dátum konania: 20.12.2017  |   zápisnica (pdf)

Zápisnica č. 11
zo zasadnutia komisie pre vzdelávanie, kultúru a ZPOZ pri MsZ Senica
zo dňa 20.12.201
7

 


Prítomní : podľa prezenčnej listiny
Program:
- privítanie
- Plán aktivít na rok 2018
- Príprava podujatia na ocenenie kultúrnych a pedagogických osobností za rok 2017
- rôzne


1. Otvorenie – prítomných členov komisie privítal predseda komisie Mgr. Peter Pastucha a oboznámil s programom zasadnutia komisie. Úvodom zasadnutia zaželal všetkým prítomným krásne a veselé prežitie vianočných sviatkov.

2. Predmetom rokovania bol plán aktivít komisie na rok 2018. Nosnými aktivitami v roku 2018 je hlavne – ocenenie kultúrnych a pedagogických osobností za rok 2017, Kultúrne leto 2018.
Ocenenie kultúrnych a pedagogických osobností za rok 2017 sa plánuje realizovať v mesiaci marec 2018. Podujatie sa bude konať v priestoroch Základnej umeleckej školy Senica za účasti všetkých pozvaných. Predpokladaný počet hosti do 100 osôb. Scenár bude realizovaný pod hlavičkou kultúrnej komisie , ako hostia vystúpia učitelia a žiaci Základnej umeleckej školy so svojim programom. Oceneným kultúrnym a pedagogickým osobnostiam budú odovzdané upomienkové darčeky a kvety.
V nadväznosti na rokovanie komisie bol opätovne prerokovaný návrh členov komisie, aby Senické kultúrne leto bolo organizované s novým programom spolu napr. s podujatím - Štramák fest. Podnetom pre vytvorenie novej spoločnej akcie je prilákať na toto podujatie viac návštevníkom . Zámerom komisie je postaviť kultúrne leto na vyššiu úroveň , priniesť do programu nové prvky a žánre, aby sa stalo toho podujatie aktraktivnejšie a prilákala väčší počet návštevníkov.

3. V bode rôzne podala informáciu členka komisie p. Krištofová o plánovaných a podujatiach, ktoré sa plánujú konať v roku 2018 pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja. Rok 2018 je rokom okrúhlych výročí .
Rok 2018 však bude aj Európskym rokom kultúrneho dedičstva. Jeho hlavným poslaním je poukázať na spoločné kultúrne korene a ich význam tak pre minulosť ako aj pre budúcnosť. V tomto roku budeme mať príležitosť zúčastniť sa na jedinečných podujatiach na oslavu bohatého a rozmanitého dedičstva Európy. Kultúrne dedičstvo je všade okolo nás: v našich mestách, prírode a archeologických lokalitách. Kultúrne dedičstvo nás spája.
V roku 2018 sa bude klásť dôraz na:
- hodnotu kultúrneho dedičstva pre spoločnosť,
- jeho hospodársky prínos,
- význam a jeho zachovania pre budúce generácie.

Záverom predseda komisie poďakoval členom za účasť a zasadnutie komisie ukončil. Predpokladané zasadnutie komisie je plánované na 01.2018.

Príloha : prezenčná listina,

Zapísala: Ing. Výletová

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!