Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 23.11.2017 - 15:21  //  aktualizácia: 23.11.2017 - 15:24  //  zobrazené: 1541

Zlatou loďou do nových priestorov

Záhorská knižnica dala 22. novembra slávnostne do užívania rekonštruované a zmodernizované detské oddelenie. Hostia i deti z elokovného pracoviska Materskej školy na Komenského ulici v nových pestrých a útulných priestoroch privítali  aj novú detskú knižku Zlatá loď od spisovateľky Zdenky Lacikovej.

„K modernizácii priestorov  sme pristúpili po takmer 25 rokoch.  Pôvodný vzhľad koncipovaný po prestavbe knižnice v rokoch 1990 – 1994 už nám neumožňoval organizovať väčšie čitateľské podujatia,“ povedala na margo rekonštrukcie, ktorá prebiehala od júla do októbra t.r.  riaditeľka Záhorskej knižnice Katarína Soukupová.  Účelne  pretvorili oddelenie  na moderný a kreatívny priestor poskytujúci  najvyšší čitateľský komfort pri vyhľadávaní literatúry, štúdiu a čítaní. Zohľadňovali tiež požiadavku na kreatívne možnosti pri  organizovaní  podujatí rôznych typov a žánrov pre všetky vekové kategórie detských používateľov. Projekt  Knižnica je dobré miesto pre všetky deti podporil aj  Fond na podporu umenia v Bratislave sumou 2500 eur, Záhorská knižnica financovala prestavbu 15 tisíc eurami. Kvalitu nových priestorov detského oddelenia vyzdvihol  aj primátor Senice Branislav Grimm, ktorý súčasne poďakoval pracovníkom knižnice za množstvo kvalitných podujatí, ktorými pracujú s detskými čitateľmi, ale i s dospelými  a tak prispievajú k pestrému kultúrno-spoločenskému životu v meste.

Takmer 15-tisícový knižný fond detského oddelenia doplnila 16. knižka Zdenky Lacikovej Zlatá loď, ktorá vyšla vo vydavateľstve Forza v Kopčanoch. Krátke básničky  si malí škôlkari ihneď zamilujú. Dopĺňajú ich  nádherné  ilustrácie Dany Sládečkovej, knihovníčky z Mestskej knižnice v Hlohovci, ktoré vyzdvihujú text i podporujú nekonečnú fantáziu detí. „Moja tvorba vychádza z potrieb detí, reagujem na ich podnety, inšpirujem sa nimi i prostredím, je to krásna práca,“ povedala na margo novej knižky Zdenka Laciková, ktorá pracuje ako učiteľka v Materskej škole v Kopčanoch. Svoje povolanie má nesmierne rada a deti vie zaujať. Bolo to vidno aj na uvedení knižky do života, kde deti reagovali na každý podnet a zapojili sa do aktivít s ňou.  Prítomné deti nielenže mohli zjesť cukríky, ktorými knihu vyprevadili na cestu k detským čitateľom, ale dostali i medovníček so symbolom knihy.

bar   

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!