Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Pozvánky
publikované: 04.09.2021 - 14:54  //  aktualizácia: 30.08.2021 - 14:59  //  zobrazené: 640

Na kolesách proti rakovine

Po druhýkrát sa v Senici na mestskom kúpalisku stretnú sympatizanti charitatívno-športového podujatia „Na kolesách proti rakovine“, aby 4. septembra absolvovali spoločnú jazdu zo Senice, cez Kunov, do Sobotišťa a späť.

 

Celá trasa, ktorú pelotón cyklistov odšliape pohodlným tempom, je dlhá 14,8 kilometra. Začína priamo v areáli mestského kúpaliska, pokračuje po cyklotrase smerom do mestskej časti Kunov, odtiaľ na Kunovskú priehradu, ďalej do Sobotišťa a naspäť do areálu senického mestského kúpaliska.

 

„Po príjazde do areálu kúpaliska v Senici čaká na športovcov i sympatizantov tejto kampane Na kolesách proti rakovine príjemné popoludnie, ktoré vystúpením pre deti spestrí Šašo Fifo s Vierkou. Po ňom príde na rad žrebovanie tomboly, kde hlavnou cenou je moderný bicykel od spoločnosti DEMA. Takisto počas celého dňa budú mať možnosť návštevníci prispieť do finančnej zbierky pre Nadáciu Výskum rakoviny alebo ju podporiť tým, že si zakúpia jej propagačné predmety, ako sú tričká, šiltovky, prívesky a podobne,“ uvádza za senický organizačný tým Juraj Kabát z OZ Kozel.

 

Spoluorganizátorom podujatia je aj mesto Senica, ktoré sa angažuje formou finančnej podpory, personálnej i materiálnej pomoci. „Žiaľ, s rakovinou má zrejme skúsenosť vo svojej rodine každý. Preto sme radi, že sme našli spôsob a vytvorili priestor pre podporu tejto dobrej veci a po roku opäť pokračujeme. Je to zmysluplný spôsob, ako skĺbiť šport, čas strávený spoločne so svojimi blízkymi i charitatívny úmysel,“ pozýva na sobotu 4. septembra senický primátor Martin Džačovský.

 

Cieľom finančnej zbierky, ktorú hlavní organizátori podujatia Na kolesách proti rakovine realizujú v mestách na Slovensku v prospech Nadácie Výskum rakoviny, je zakúpenie žltého lasera v hodnote 30 tisíc eur na cielenú izoláciu nádorových buniek pacientov so zachovaním schopnosti ich ďalšieho rastu. Pôjde o nadstavbové rozšírenie výkonného prietokového cytometra (triediča buniek), ktorý je v Ústave experimentálnej onkológie Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied v Bratislave.

 

Vlani sa do premiérového ročníka charitatívno-športového podujatia Na kolesách proti rakovine v Senici zapojilo takmer 80 cyklistov. Išlo o premiérový alebo prvý ročník v meste Senica, celkovo ide o podujatie s 19-ročnou históriou. Tak ako vlani, aj tento ročník podujatia si vzala pod patronát niekoľkonásobná zlatá olympijská víťazka v streľbe Veronika Vadovičová, ktorá bude v čase konania tohto podujatia reprezentovať Slovensko na paraolympiáde v Tokiu: „Veronika Seničanov srdečne pozdravuje. V deň konania Na kolesách proti rakovine v Senici (4. september 2021) bude bojovať o medaile, celkovo v štyroch súťažiach. Dúfam, že po ich skončení bude naša patrónka štrngať štyrmi medailami,“ nádeja sa celoslovenský koordinátor Na kolesách proti rakovine Ján Juráš.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!