Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 10.06.2022 - 08:10  //  aktualizácia: 10.06.2022 - 08:36  //  zobrazené: 1206

70-te narodeniny ZUŠ Senica podčiarkla slávnostným koncertom

Dnešný program slávnostného koncertu konaného pri príležitosti 70. výročia ZUŠ Senica bol zostavený z vystúpení úspešných bývalých absolventovi školy. Na pódiu čerstvo zrekonštruovanej koncertnej sály, ktorá bola nedávno slávnostne odovzdaná ako darček k narodeninám školy, sa z diel velikánov vážnej hudby predstavili: Branislav Malatinský (klavír), Ronald Šebesta (klarinet), Ladislav Fančovič (klavír), Barbara Braunová (spev) a Dominik Gál (klavír).

Bývalí aj súčasní pedagógovia si pri príležitosti tohto výročia prebrali z rúk riaditeľky Mirky Gáfrikovej a zástupcu primátora Filipa Lackoviča pamätné listy i ruže ako poďakovanie za ich osobný prínos a zanietenie s akým pristupujú k svojej práci učiteľov umenia naprieč všetkými odbormi, ktoré majú možnosť navštevovať žiaci senickej ZUŠ-ky.

Za rozvoj mladých talentov, príkladnú reprezentáciu mesta doma i v zahraničí odovzdal riaditeľke školy zástupca primátora ako poďakovanie zriaďovateľa pamätnú plaketu. V polovici mája sme sa s niektorými z vás, čo tu sedíte, stretli na oficiálnom slávnostnom odovzdaní tejto zrekonštruovanej koncertnej sály ZUŠ. Už vtedy tu zaznelo, že nová koncertná sála je tým najkrajším darčekom k významnému 70-ročnému jubileu našej umeleckej školy. Pevne verím, že to tak všetci ako tu sedíme spoločne vnímame a som nesmierne rád, že sa mestu Senica ako zriaďovateľovi podarilo úspešne zavŕšiť tento náročný projekt rekonštrukcie, čím táto škola potvrdila, že patrí k tým najmodernejším vôbec. Tento mimoriadne úspešný príbeh 70-ročnej senickej umeleckej školy, ktorá za svoje pôsobenie získala nielen regionálne a celoslovenské úspechy, ale aj medzinárodné ocenenia, je príbehom všetkých vás – nadšených zapálených a oddaných pedagógov a nepedagogických zamestnancov, ale zároveň aj všetkých tých detí, v ktorých srdciach ste prebúdzali lásku k umeniu a rozvíjali ich talent,“ uviedol v príhovore F. Lackovič.

Ako na slávnostnom koncertnom predstavení opakovane odznelo, školu robia školou predovšetkým ľudia: učitelia, nepedagogickí zamestnanci i žiaci. Pri príležitosti 70. narodenín školy im želáme, aby tento úspešný príbeh mal ešte dlhé pokračovanie…

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!