Skip Navigation or Skip to Content
Titulka
publikované: 01.12.2021 - 11:03  //  aktualizácia: 01.12.2021 - 12:12  //  zobrazené: 8060

AKO VYBAVIŤ PARKOVACIU KARTU NA ROK 2022

 

Zaregistrujte sa na datamesta.senica.sk a parkovaciu kartu vybavíte z pohodlia domova
Najväčšou zmenou je 365-dňová platnosť karty

 

Senická radnica už vlani avizovala, že má ambíciu predaj parkovacích kariet pre občanov zjednodušiť a zrýchliť. Počas predchádzajúcich mesiacov pracovala na systéme, ktorý ich zaobstaranie umožní jednoduchšie a komfortnejšie. Parkovacie karty na dočasné parkovanie v meste Senica na rok 2022 si môžu občania od 1. decembra kúpiť z pohodlia domova, bez čakania v rade, bez obmedzenia úradnými hodinami, 24 hodín denne, 7 dní v týždni prostredníctvom portálu datamesta.senica.sk. Ďalšou novinkou je platnosť parkovacej karty, ktorá sa už nebude odvíjať od konca príslušného kalendárneho roka, ale ako ročná odo dňa zakúpenia. Túto zmenu prostredníctvom nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) schválilo senické mestské zastupiteľstvo 11. novembra 2021. Ďalšou zmenou je, že nové parkovacie karty na rok 2022 už nebudú mať fyzickú podobu napríklad nálepky, ale ostávajú len v elektronickej podobe zaregistrované v systémoch mesta. Odpadá teda povinnosť jej lepenia na čelné sklo alebo umiestňovania potvrdenia o jej zakúpení na viditeľné miesto v aute.

 

Cieľom spustenia portálu datamesta.senica.sk, kde sa občan na základe e-mailovej adresy zaregistruje, je zefektívnenie komunikácie medzi mestom a verejnosťou, aby potrebné záležitosti, akou je aj zakúpenie si parkovacej karty, vybavili občania rýchlo a pohodlne. Portál v súčasnosti umožňuje požiadať o vydanie virtuálnej parkovacej karty, sledovať stav žiadosti a zrealizovať platbu. Pracuje sa však aj na ďalšom rozširovaní služieb. Sekcia „Moja zóna“ v blízkej budúcnosti umožní zaregistrovaným používateľom prístup k vlastným údajom evidovaných mestom.

 

 

 

Celé znenie tlačovej správy nájdete tu: Parkovaciu kartu vybavíte z pohodlia domova, platnosť bude 365-dňová 

 

 

VIDEONÁVODY:

  • Registrácia užívateľa do datamesta.senica.sk

 

 

  • datamesta.senica.sk - Právnické osoby si firmu pridajú k zaregistrovanej fyzickej osobe formou žiadosti o zastupovanie

 

 

  • datamesta.senica.sk - Fyzická osoba - Žiadosť o vydanie parkovacej karty na dočasné parkovanie na rok 2022

 

 

  • datamesta.senica.sk - Právnická osoba - Žiadosť o vydanie parkovacej karty na dočasné parkovanie na rok 2022

 

  • datamesta.senica.sk - PLATBA UŽÍVATEĽA ZA PARKOVACIU KARTU

 

PRÍLOHY

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!