Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.07.2020 - 16:19  //  aktualizácia: 15.07.2020 - 16:20  //  zobrazené: 963

ARCHITEKTI SI POZRELI SENICKÝ PARK, KTORÉHO OBNOVU BUDÚ NAVRHOVAŤ

Minulý týždeň sme informovali o vyhodnotení prvého kola súťaže návrhov krajinársko-architektonického riešenia obnovy Mestského parku v Senici, do ktorého postúpili 4 architektonické štúdiá. Zadanie súťažných podkladov dnes doplnila terénna ohliadka parku za účasti primátora mesta Martina Džačovského, počas ktorej mohli spracovatelia klásť doplňujúce otázky.
Počas obhliadky parku sa architekti dozvedeli niečo o jeho histórii, ako vznikal a vyvíjal sa v čase.  V rámci spoznania širších vzťahov si prešli parkom od Záhorskej galérie, okolo amfiteátra, mestského kúpaliska až po budovu Sokolovne. Dostali informácie o súčasných funkciách parku, súčasných návštevníkoch, okolitých stavbách, ale aj o problémoch v parku.  Zaujímali sa o budovu DAVu a jeho funkciu. Informovali sa aj o cyklistickej doprave a zámeroch mesta pri budovaní cyklodopravných trás v rámci tohto územia. Dostali informácie o podujatiach, ktoré sa v parku konajú a aká je ich návštevnosť. Architekti si všímali rôzne detaily, ktoré im pomôžu pri návrhoch. Prezreli si zeleň, spevnené plochy v parku i oba brehy rieky Teplice.  Fotili si detaily a nasávali atmosféru.  Preštudovať si mohli aj projektovú dokumentáciu poslednej úpravy parku, ktorá bola zrealizovaná po výstavbe pavilónu múzea Laca Novomeského – DAV-u.
Úlohou architektov bude okrem iného naplniť park novými atraktívnymi funkciami pre všetky vekové kategórie, obnoviť tak celodenný a celoročný život v parku. Vo svojich návrhoch budú dopĺňať, obnovovať alebo dokonca presúvať jestvujúce funkcie parku. Naším zámerom je, aby sa tento najväčší park v meste stal priateľským miestom pre oddych a relax, ale zároveň aj plnohodnotným spoločenským priestorom poskytujúcim zázemie pre verejný život a podujatia,“ povedal po stretnutí primátor mesta.
Všetci účastníci druhého kola súťaže môžu teraz podať oficiálne otázky, na ktoré im bude odpovedané a tieto budú ďalším z podkladov pre ich návrhy.  Spracovať koncepčnú štúdiu majú za úlohu do 6. októbra 2020. Hlavným hodnotiacim kritériom bude celková kvalita krajinársko-architektonického riešenia.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!