Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.11.2019 - 14:37  //  aktualizácia: 11.11.2019 - 15:21  //  zobrazené: 1060

Bolo to doteraz najkrajšie svetlonosenie. Tak opisuje verejnosť Martinské svetlonosenie 2019

Organizátori Martinského svetlonosenia sľubovali tento rok, že podujatie bude iné, ako po minulé roky. A naozaj tomu tak bolo. Toto tradičné senické podujatie nezostalo svojmu menu nič dlžné. Svetlo a patrón nášho mesta sv. Martin sprevádzali účastníkov celým piatkovým podvečerom 8. novembra. Nechýbal lampiónový sprievod, laserová a led show, nasvietené stromy v parku, vysvietený dom kultúry.

„Bolo to najkrajšie svetlonosenie, čo som v Senici videla, ďakujem...  Super, laser show nemala chybu...  Zatiaľ najlepšie svetlonosenie, čo bolo v Senici... Krásny program, super akcia... Nádherné, deťom sa páčilo...  Úchvatné, naozaj to stálo zato.... ,“ to je len zopár vyjadrení, ktoré sa objavili na  sociálnych sieťach.

Na úvod podujatia sa účastníci opäť stretli v senickom parku pri DAVe. Tu deti rozsvietili svoje lampióny, či svetielkujúce led balóniky a tie potom niesli ulicami mesta. Osvietený bol aj most v parku a stromy pri ZSS. Sprievod síce vychádzal do ulíc mesta ešte za svetla, aby všetci stihli začiatok programu na námestí, no deťom to zjavne nevadilo. Tešili sa zo svojich svetielok a kým dlhočízny had na čele s dychovým triom J. Jankoviča a študentským parlamentom dorazil na námestie, bola už celkom tma. Tu už bol pripravený zaujímavý program.

Pódium a námestie osvietila laserová show. Nad hlavami účastníkov sa mihotali farebné obrazce, v ktorých sme si pripomenuli významné míľniky z histórie Senice, ako aj príbeh o sv. Martinovi a žobrákovi.  Aj ďalší program bol plný svetelných efektov počas fascinujúcej LED SHOW.  

V tento deň sme si zároveň pripomenuli  blížiace sa výročie 17. novembra 1989.  Vďaka fotografiám senického fotografa Jozefa Húšeka sme sa presunuli o  30 rokov späť a pripomenuli sme  si Nežnú revolúciu a udalosti, ktoré sa odohrali v tej dobe na senickom námestí. Novembrové udalosti sme si takto pripomenuli  o niekoľko dní skôr, aby sa Seničania mohli zúčastniť veľkých celoslovenských osláv v našom hlavnom meste. Na námestí si zároveň Študentský parlament mesta Senica pripravil expozíciu z fotografií ĎAKUJEME ´89. Na budove daňového úradu bola premietaná videoprojekcia z dielne Trnavského samosprávneho kraja, ktorá reagovala na štrnganie kľúčmi. Spoločným štrnganím bola v projekcii zbúraná stena a odhalený nápis SLOBODA NIE JE SAMOZREJMOSŤ.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!