Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.10.2019 - 07:54  //  aktualizácia: 16.10.2019 - 08:00  //  zobrazené: 969

Budujeme a opravujeme chodníky


K 120 kilometrom chodníkov, ktoré v Senici máme, pribudnú onedlho dva úplne nové, ktoré sú momentálne vo výstavbe. Jeden povedie  z Fándlyho ulice na   Ul. S. Jurkoviča. Druhý bude pred bývalou hasičskou zbrojnicou na Hurbanovej ulici. Samospráva zároveň existujúce chodníky v meste postupne opravujeme, a to buď kompletnou výmenou povrchu a obrubníkov, ako sa v týchto dňoch udialo na Čáčovskej ceste, alebo opravou výtlkov.

K vybudovaniu nových chodníkov pristúpilo Mesto Senica v rámci zlepšenia bezpečnosti chodcov.

Chodník na Hurbanovej

Časť chodníka na Hurbanovej ulici doteraz úplne chýbala, ľudia na prechod z jedného chodníka na druhý používali parkovisko pre bývalou hasičskou zbrojnicou.

Z dopravného hľadiska prechádzajú chodci od budovy Komunálnych služieb v smere do mesta a späť neusporiadane cez asfaltovú plochu vedľa cesty I/51 a cez križovatku I/51 – ulica Kolónia priamo v napojení miestnej komunikácie Kolónia na cestu I/51, pričom

vstupujú nebezpečne do dráhy vozidiel v križovatke a taktiež do dráhy vozidiel, vychádzajúcich z parkoviska pred budovou Komunálnych služieb,“ vysvetlil potrebu nového chodníka v tejto časti vedúci  oddelenia výstavby, životného prostredia a dopravy Ivan Šteffek.

Vybudovaním chodníka s vyznačeným priechodom pre chodcov a osadením zábradlia, budú chodci usmernení na chodník a značené priechody.  Tieto stavebné úpravy prispejú ku zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky v riešených križovatkách. Chodníky sú navrhované zo zámkovej dlažby, pred priechodmi budú kombinované s dlažbou pre nevidiacich. Priechod na ulici Kolónia bude osvetlený.

 

Chodník na S. Jurkoviča

Z dôvodu chýbajúceho prepojenia jestvujúcich chodníkov na uliciach Samuela Jurkoviča a Juraja Fándlyho a absencie bezpečného priechodu cez cestu II/500 v tejto časti mesta realizuje samospráva  dobudovanie chodníka, ktorý prepojí tieto dve ulice. Zároveň tu bude vybudovaný bezpečný a bezbariérový priechod pre chodcov cez frekventovanú cestu a druhý priechod pri odbočke k parkovisku a ku garážam. Pri oboch priechodoch pre chodcov bude dobudované aj osvetlenie intenzívnym svetlom odlišným od verejného osvetlenia. Nový chodník bude nadväzovať na jestvujúcu sieť komunikácií, chodníkov a priľahlých plôch okolitej zástavby, prepojí tak Starú a Novú Sotinu s napojením aj na cyklochodník.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!