Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 09.09.2019 - 15:35  //  aktualizácia: 02.10.2019 - 12:14  //  zobrazené: 2190

Deti z MŠ L. Novomeského sa už tešia z vynovenej škôlky

Prázdninové mesiace využilo Mesto Senica na obnovu ďalšej materskej školy v meste. Tentokrát prišlo na rad elokované pracovisko MŠ na  L. Novomeského. V pondelok 9. septembra  bola vynovená  škôlka slávnostne odovzdaná detičkám.   

Zatepliť túto najväčšiu materskú školu sa samospráva rozhodla z dôvodu zníženia energetickej náročnosti objektu, ako aj zlepšenia technického stavu budovy.  Rekonštrukcia bola realizovaná  počas prázdnin od 17. júna 2019 do 28. augusta 2019 a vyžiadala si investíciu z rozpočtu mesta v celkovej výške 207 586,13 €. Budova škôlky dostala celoplošné zateplenie obvodových stien tepelnou izoláciou hr. 150 mm a novú fasádnu omietku.  Použitá bola veselá kombinácia  farieb – žltá a modrá, doplnená o farebné balóniky. Stavbu realizovala domáca spoločnosť  HÍLEK a spol.

Slávnostného otvárania sa zúčastnili zástupcovia samosprávy ako aj zástupcovia realizátorskej firmy. Ako povedal primátor mesta Martin Džačovský, je rád, že sa práce podarilo zrealizovať v krátkom čase počas prázdnin a malým škôlkarom sa touto rekonštrukciou zlepšia  podmienky vo výchovno-vyučovacom procese. Na otázku, či sa deťom páči ich vynovená škôlka, dostal jednoznačné a hlasné ÁNO. Riaditeľka MŠ Renáta Rýzková poďakovala vedeniu mesta, že venuje pozornosť  materským školám a postupne ich obnovuje. MŠ L. Novomeského bola štvrtou zrekonštruovanou škôlkou z 8 elokovaných pracovísk. Detičky si na tento slávnostný deň nacvičili krásny program. Ten ocenili nielen prítomní, ale aj maskot Hilda, ktorý im venoval sladkú odmenu.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!