Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 20.04.2020 - 10:51  //  aktualizácia: 20.04.2020 - 14:13  //  zobrazené: 1254

DNES: Otestujú viac ako 200 zamestnancov sociálnych služieb v Senici

Plošné testovanie zamestnancov sociálnych služieb v Senici, ktorí sa denne starajú o najrizikovejšiu a najzraniteľnejšiu skupinu obyvateľov – seniorov, sa podarilo mestu Senica zabezpečiť prostredníctvom Nadácie J&T v spolupráci s laboriatóriami Medirex, ktorá avizovala zafinancovať realizáciu 10 000 testov pracovníkov sociálnych služieb na Covid-19 zdarma.
 
Rýchlo sme v uplynulom týždni zareagovali na túto výzvu s cieľom využiť takúto možnosť pre pracovníkov v sociálnych službách v našom meste a boli sme úspešní. Otestujeme viac ako dvesto ľudí, ktorí vykonávajú na území mesta Senica opatrovateľskú službu, sociálnych pracovníkov a zdravotníkov v mestskom Zariadení sociálnej starostlivosti, pracovníkov Slovenského Červeného kríža v Senici, ako aj župného Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov Senica,“ vysvetľuje primátor mesta Martin Džačovský.
 
Testovanie sa robí  v pondelok 20. apríla počas celého dňa. „Prišli  tri mobilné testovacie tímy, každý jeden z nich zvládne za päť minút vyšetriť jedného človeka. Všetci dostali od nás vypracovaný časový harmonogram a boli upozornení, aby chodili na vyšetrenie načas a nie so zbytočným časovým predstihom, aby sa nevytvárali zbytočné rady,“ upresňuje vedúca oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu Mestského úradu Senica Renáta Hebnárová. Realizácia testovania na nový koronavírus ľudí pracujúcich v prvej línii bude vykonaná zdarma.
 
Problematika zariadení pre seniorov patrí na rokovaniach krízového štábu mesta medzi tie,  ktorým sa mesto venuje dlhodobo a systematicky. Krízový štáb mesta navrhol opatrenia aj na pomoc zariadeniam sociálnych služieb v meste Senica pre prípad výskytu ochorenia Covid-19 medzi zamestnancami alebo klientmi. Ešte 7. apríla 2020 boli do všetkých štyroch zariadení sociálnych služieb v meste rozvezené matrace pre zamestnancov pre prípad, že by zostalo zariadenie v karanténe a zamestnanci tu museli zotrvať niekoľko dní. V najväčšom seniorskom zariadení – v budove DSS a ZpS Senica - bol vyčlenený priestor pre sociálnych pracovníkov, kde boli umiestnené poschodové postele.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!