Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.09.2022 - 13:42  //  aktualizácia: 19.09.2022 - 14:01  //  zobrazené: 1252

Druhý ročník EKO DŇA s bohatým programom

Ekológia je téma, ktorá sa týka nás všetkých. Aj preto Mesto Senica organizuje už druhý ročník podujatia EKO DEŇ, aby zaujímavou a zábavnou formou zvyšovala motiváciu a záujem Seničanov o ekologické témy. V piatok 23. septembra od 14:00 sa v senickom parku za DAVom môžu návštevníci tešiť na bohatý program, ktorého súčasťou budú tri zaujímavé diskusie, bábkové eko divadielko pre deti, eko predajné stánky a ešte oveľa viac.

Od 14:00 sa v parku rozložia ekostánky predávajúce ekomydlá, zubné tablety, či rôzne eko hry. Návštevníci si budú môcť v tomto čase vyskúšať šliapaním na bicykli ovládať autodráhu, alebo rovnako pomocou šliapania do pedálov vystreliť vlastnoručne vyrobené papierové lietadielko na terč.  Počas podujatia si bude môcť každý vyrobiť kľúčenku z plastového recyklátu. Chýbať nebudú ani tzv. Kresky, teda možnosť dať si vytetovať dočasné tetovačky (nielen pre deti).

O 15:00 bude pre najmenších návštevníkov pripravené eko bábkové divadielko Kedy stromy spievajú. Po ňom budú nasledovať 3 zaujímavé diskusie. O 16:00 to bude diskusia s Leou Kurpasovou z Lesmír o. z., ktorá predstaví ich mobilného sprievodcu náučnými chodníkmi. Zaujímavý rozhovor bude pokračovať o 17:00 s Katarínou Kretter z Envipaku o tom, že aj keď zálohujeme, nesmieme zabúdať na správne triedenie. Diskusie zakončí o 18:00 debata s arboristami Matejom, Michalom a Jakubom, ktorí porozprávajú ako sa ošetrujú staré stromy a prečo sú dôležité v ekosystéme mesta. Arboristi zároveň aj o 16:00 predvedú stromolezectvo a ošetrenie stromu s odborným výkladom.

časťou Eko dňa budú aj dážďovky. Návštevníci ich nájdu v stánku kompostuj.me, kde počas workshopu o 17:00 bude prebiehať názorná ukážka, ako si môže ktokoľvek založiť doma kompost pomocou dážďoviek, a že to nie je problém ani pre obyvateľov v paneláku.

Počas celého trvania Eko dňa bude prebiehať SWAP oblečenia. Za 3 EUR môžu návštevníci priniesť jednu tašku pre nich už nepotrebného, no zachovalého oblečenia a zobrať si ľubovoľný počet super kúskov do svojho šatníka. SWAP oblečenia bude mať nielen ekologický zmysel ale aj charitatívny. ťažok zo vstupného bude využitý na nákup granúl pre psíkov zo senického útulku. V stánku Záhorskej knižnice bude zároveň prebiehať aj SWAP kníh. Tu bude môcť verejnosť priniesť 3 svoje zachovalé knihy a na oplátku si nejaké iné zobrať.

Počas Eko dňa bude prebiehať aj zber batérií, ukážky šetrenia priestoru v kontajneroch, solárna lavička, vedecké pokusy s Veselou vedou, či ukážka elektrických strojov v záhrade.

Nájdite si čas a príďte podporiť toto super eko podujatie. Vidíme sa v piatok 23. septembra od 14:00 v parku za DAVom.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!