Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 26.07.2022 - 12:56  //  aktualizácia: 01.08.2022 - 10:22  //  zobrazené: 1996

Kunovská priehrada je opäť atraktívnejšia vďaka novému rozšírenému ihrisku

V areáli Kunovskej priehrady pribudla ďalšia novinka, ktorá poteší rodiny s deťmi nielen zo Senice, ale aj ostatných návštevníkov tejto obľúbenej prímestskej rekreačnej oblasti. Detské ihrisko pri pieskovej pláži doplnili nové tematické hracie prvky. Novými lákadlami sú od dnes 26. júla šesť metrov vysoký MAJÁK a takmer deväť metrov dlhá RYBÁRSKA LOĎ, ktoré rozšírili pôvodné detské ihrisko pri pieskovej pláži. Mesto Senica tak vďaka spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Záhorie, ktorej je členom, pokračuje v nastolenom trende zvyšovania atraktivity tejto rekreačnej oblasti.

 Nové atrakcie na hranie sa nachádzajú priamo pri pieskovej pláži so slnečníkmi. Maják i rybárska loď tematicky zapadajú do prostredia priehrady. Oba hracie prvky sú určené pre vekové kategórie detí od troch do štrnásť rokov. Maják má formu vertikálnej lanovej preliezačky s vyhliadkovým košom. Rybárska loď je multifunkčnou zostavou so šmykľavkou, lezeckou stenou, lanovými sieťami a kormidlom. Preliezky sú prispôsobené prírodnému prostrediu priehrady, keďže sú vyrobené z agátovej guľatiny. Agát je jednou z najtvrdších a najodolnejších domácich drevín. Vďaka svojím jedinečným vlastnostiam, hustote drevnej hmoty a prirodzene vysokému obsahu impregnačných látok, je schopný dobre odolávať poveternostným vplyvom, parazitom, hubám, plesniam a drobným škodcom.

 Tieto nové hracie prvky v podobe majáku a lode doplnili možnosti pre vyžitie detských návštevníkov Kunovskej priehrady. Pred dvomi rokmi boli v spolupráci s OOCR Záhorie doplnené vodné šliapadlá a paddleboardy do vynovenej lodenice. No a vlani sa podarilo vybudovať nízke lanové centrum a veľké mravenisko. Teraz sme doplnili detské ihrisko a verím, že v zatraktívňovaní Kunovskej priehrady budeme pokračovať aj naďalej,“ pripomenul primátor mesta Senica Martin Džačovský.

 Mesto Senica je aktívne v rozvoji cestovného ruchu a každoročne má v tejto oblasti pripravené nové projekty. Podporili sme dobré nápady samosprávy a prostredníctvom našej organizácie sme ich pomohli zrealizovať. Konkrétne tento projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktoré sa podieľa na financovaní rozvoja cestovného ruchu,” uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Oblastné organizácie cestovného ruchu sa môžu o dotáciu zo štátu uchádzať v rovnakej výške ako je súhrnná hodnota vybratých členských príspevkov dva roky spätne. Mesto Senica zrealizovalo mimoriadne členské vklady do OOCR Záhorie v rokoch 2020, 2021 a aj v roku 2022. „Vďaka tomu, že v rámci OOCR Záhorie panujú medzi členmi korektné vzťahy, platí zásada, že dotácia z ministerstva bude použitá pre účely toho člena, ktorý do organizácie vložil okrem riadneho členského príspevku aj mimoriadny vklad,“ vysvetľuje filozofiu zužitkovania financií Martin Lidaj. Areál Kunovskej priehrady je jedným z významných rekreačných miest na Záhorí.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!