Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 24.01.2023 - 15:29  //  aktualizácia: 24.01.2023 - 15:44  //  zobrazené: 1166

Máte správnu adresu trvalého pobytu? Sledujete elektronickú schránku? Ak nie, zbystrite!

Oddelenie správy daní a poplatkov informuje, že mesto Senica ako správca poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady bude koncom prvého štvrťroku doručovať poplatníkom rozhodnutia na vyrubenie poplatku.

Poplatníkom – fyzickým osobám sa rozhodnutia doručujú na:

  • adresu trvalého pobytu

!UPOZORNENIE: Písomnosti doručené na adresu trvalého pobytu sa v súlade so zákonom považujú za doručené aj v prípade, ak si občan zásielku neprevezme. Je preto dôležité, aby si občania zodpovedne nahlasovali aktuálny trvalý pobyt a zabezpečili si preberanie pošty na adrese svojho trvalého pobytu.

!ODPORÚČANIE: V prípade, ak sa v mieste trvalého pobytu z pracovných alebo iných dôvodov často nezdržiavate, je možné splnomocniť na pošte na preberanie Vašich zásielok inú osobu, napríklad rodinného príslušníka alebo inú dôveryhodnú osobu. Zákon rovnako umožňuje pre takéto prípady oznámiť správcovi dane inú adresu na doručovanie. V takýchto prípadoch bude rozhodnutie doručené na oznámenú adresu.

Poplatníkom – fyzickým osobám, ktorí si aktivovali elektronické schránky na doručovanie a právnickým osobám sa rozhodnutia doručujú do:

  • elektronickej schránky

!UPOZORNENIE: Písomnosti doručené do elektronickej schránky sa v súlade so zákonom považujú za doručené aj v prípade, ak si poplatník písomnosť nestihol prevziať a to uplynutím 15-dňovej úložnej lehoty. Poplatníkom preto pripomíname, aby si nezabúdali pravidelne kontrolovať svoje elektronické schránky.

!ODPORÚČANIE: Odporúčame poplatníkom, aby si nastavili sms alebo emailové notifikácie, ktoré ich upozornia, že v ich elektronickej schránke bola uložená elektronická úradná správa. Notifikácie si poplatník nastaví po prihlásení do svojej elektronickej schránky v sekcii NASTAVENIA – NASTAVENIA OZNÁMENÍ. Postup nastavenia notifikácií je dostupný tu:

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!