Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.10.2021 - 10:48  //  aktualizácia: 19.10.2021 - 12:51  //  zobrazené: 689

Mesiac úcty k starším v Senici: príhovor primátora + pozvánka na podujatie

Október snáď väčšina z nás pozná pod označením ako Mesiac úcty k starším. Blahoželanie našim starším spoluobčanom pripája aj primátor mesta Senica martin Džačovský:
 

Milí seniori. 

V aktuálnom mesiaci október si zreteľnejšie pripomíname potrebu upriamiť svoju pozornosť na všetkých starších, pretože je dôležité prejaviť im úctu a vďaku za to, že vo svojom živote obetovali mnoho času, prácu i zdravie za to, aby sme my, mladší mohli viesť ľahší a lepší život.

Vaše skúsenosti, vážení seniori, sú pre nás hlbokou studnicou múdrosti, ktoré s pokorou prijímame, pretože si uvedomujeme, že vaša múdrosť bola nadobudnutá nielen radosťou a úsmevom, ale aj smútkom so slzami, bolesťou a odriekaním, ktoré sú zapísané vo vráskach vašej tváre. 

Hovorí sa, že všetko na svete môže človek zastaviť, čo však nezastaví, a ani len nespomalí, je čas. Verím, že váš život bol krásny a plný šťastných chvíľ, na ktoré veľmi radi spomínate. Vaše zážitky a skúsenosti, ktoré prenášate na svoje deti a vnúčatá, sa tak stanú krásnymi spomienkami, ktoré nikdy nezostarnú. Prajem vám, aby ste sa mohli spoločne so svojou rodinou tešiť z každodenných maličkostí a pripomínať si chvíle šťastia a radosti, ktoré ste prežili.

Stále, i dnes, ste to práve vy, ktorí nám mladším ukazujete, ako s hrdosťou a pokorou sa má zvládať mimoriadne obdobie, ktoré nás v súvislosti s pandémiou koronavírusu postihlo, kde sa naplno prejavuje vaša životná múdrosť, duševná pohoda a nezlomná vôľa človeka žiť svoj život pre ostatných.

Preto vám zo srdca ďakujeme za to, že ste, že máte s nami pochopenie a najmä za to, že nám dávate svoju lásku. Ako v mene svojom, tak aj senickej samosprávy vám želám všetko dobré, najmä veľa zdravia a životného optimizmu.

 

(V pondelok 25. októbra pripravila senická samospráva pre seniorov a jubilujúcich seniorov spoločenské podujatie v dome kultúry. Okrem príhovoru primátora a obdarovania jubilantov je pre prítomných pripravené vystúpenie hudobnej skupiny Akropola.
Podujatie, ktoré je určené pre plne zaočkovaných, sa uskutoční podľa pravidiel platného covid automatu na daný týždeň.)

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!