Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 25.04.2022 - 14:42  //  aktualizácia: 03.05.2022 - 09:30  //  zobrazené: 764

Míľa pre mamu sa do Senice vracia v plnej sile

Už doslova o pár dní, druhú májovú nedeľu, si pripomenieme Deň matiek. Pri príležitosti tohto sviatku sa v Senici po covidovej pauze uskutoční verejnosťou veľmi obľúbené podujatie Míľa pre mamu, ktorého hlavnými organizátormi sú organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Senica: Materské centrum Stonožkine slniečka (patriace pod CVČ Stonožka Senica) a Centrum voľného času Stonožka Senica v spolupráci s mestom Senica a ďalšími nemenej dôležitými partnermi, ktoré podujatie podporili.

Senická Míľa pre mamu, ktorá sa uskutoční v sobotu 7. mája, je súčasťou známeho celoslovenského májového podujatia Míľa pre mamu, počas ktorého jeho účastníci prejdú symbolickú jednu míľu (cca 1600 metrov) a takýmto spôsobom vyjadria vďaku nielen svojej mame, ale aj všetkým mamám na svete za ich obetavú a láskyplnú prácu.

„V roku 2020 túto tradíciu prekazila pandémia koronavírusu, v roku 2021 sa podujatie konalo v obmedzenom režime formou individuálnej prechádzky po senickej cyklotrase, no a tento rok sa pokúsime opäť osláviť Deň matiek tak, ako sa patrí. Podujatie sa uskutoční tradične v predvečer sviatku všetkých mám v sobotu 7. mája 2022 v areáli senického kúpaliska,“ uviedol primátor Senice Martin Džačovský. 
 

Registrácia účastníkov bude spustená už od 14-tej hodiny, kedy zároveň odštartujú v areáli kúpaliska aktivity pre deti na rôznych stanovištiach. Štart na prejdenie jednej míle pre svoju mamu nebude oproti minulým ročníkom hromadný, ale každý z účastníkov si trasu vedúcu po senickej cyklotrase môže prejsť individuálne v čase od 15:00 do 17:00 hodiny. V tomto časovom úseku budú na deti čakať na cyklotrase rozprávkové postavičky s malými úlohami a po absolvovaní symbolickej jednej míle, bude pre všetkých v cieli pripravený malý darček. Mamičky dostanú sladké medovníkové srdiečko a deti héliový balónik. 

Od 17-tej hodiny je pripravený ďalší bohatý kultúrny program. Na pódiu v areáli kúpaliska nebudú chýbať senickí tanečníci, speváci, mažoretky, ale aj parkouristi či domáca kapela CHilly. „Po dvoch rokoch, kedy deti nevystupovali, mnohé nemohli ani trénovať, nemohli chodiť na súťaže, sme chceli dať priestor senickým deťom, aby sa mohli predstaviť pred domácim publikom. Deti sa na svoje vystúpenia veľmi tešia. A isto bude aj pre rodičov či starých rodičov, ale najmä pre mamičky, ktorým je podujatie venované, veľkým darčekom, keď uvidia svoje šikovné ratolesti vystupovať na pódiu,“ prezradila riaditeľka senického Centra voľného času Stonožka Silvia Krišáková. 
 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!