Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 09.07.2020 - 15:42  //  aktualizácia: 09.07.2020 - 16:00  //  zobrazené: 585

Na bicykli do práce v mesiaci september

Prihláste sa do kampane Do práce na bicykli. Urobíte niečo pre svoje zdravie a môžete vyhrať zaujímavé ceny. Súťaží sa napríklad o mestské a skladacie bicykle LIBERTY, štýlový e-bajk, športové náramky a ďalšie skvelé ceny. 

 

Princíp tejto súťaže je jednoduchý – dochádzať počas septembra do práce na bicykli, čím človek podporí myšlienku ekologickej, zdravej a finančne výhodnej dopravy do zamestnania – minulý rok sa do súťaže zaregistrovalo takmer 13 tisíc ľudí! V Senici najazdilo 94 účastníkov rozdelených v 28 tímoch takmer 5000 kilometrov. Za naše mesto sme tak ušetrili 1318 kilogramov oxidu uhličitého (CO2).

 

Bezplatná registrácia je možná najneskôr do 7. septembra na oficiálnej stránke dopracenabicykli.euHoci je súťaž najmä o bicyklovaní, môžu sa do nej zapojiť aj zamestnanci dochádzajúci do práce verejnou dopravou alebo pešo.

 

V septembri sa uskutoční taktiež Európsky týždeň mobility, ktorý organizuje v našom meste Informačné centrum Europe Direct Senica. Tradične nebude chýbať ranná káva a koláčik, ako odmena pre všetkých cyklistov a chodcov. Jazdiť bude aj obľúbený Fotobus, ktorý je v súčasnosti vyzdobený krásnymi fotografiami zo Slovenska.

 

Zdroj: dopracenabicykli.eu, Europe Direct Senica

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!