Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.08.2022 - 14:19  //  aktualizácia: 11.08.2022 - 14:48  //  zobrazené: 1231

Na kolesách proti rakovine s viacerými novinkami

V Senici po tretíkrát, na Slovensku celkovo už jubilejný dvadsiaty ročník – to je rýchla štatistika športovo-charitatívneho podujatia Na kolesách proti rakovine. Senická cyklojazda sa uskutoční nadchádzajúcu sobotu 13. augusta s niekoľkými organizačnými zmenami oproti uplynulým ročníkom, kedy bol štart aj cieľ v areáli senického kúpaliska a účastníci absolvovali spoločnú jazdu zo Senice, cez Kunov, do Sobotišťa a späť.

„Keďže tento rok je termín podujatia už v auguste a kúpalisko je v plnej prevádzke, pristúpili sme k zmenám. Trasu sme zjednodušili a zároveň skrátili, aby sme po skúsenostiach z minulých rokov vyšli v ústrety aj rodinám s menšími deťmi,“ vysvetľuje zástupca primátora Senice Filip Lackovič.

Účastníci cyklojazdy Na kolesách proti rakovine budú štartovať o 16.00 hodine spred amfiteátra na Sadovej ulici. V jeho areáli sa bude ešte predtým potrebné zaregistrovať a vyzdvihnúť si registračné číslo, ktoré bude slúžiť na označenie bicykla alebo kolobežky. Prvých 200 účastníkov naviac dostane aj energetický vitamínový nápoj.

„Trasa cyklojazdy bude tentokrát jednosmerná a povedie od amfiteátra okolo futbalového štadióna a kúpaliska smerom na cyklotrasu s cieľom v areáli Kunovskej priehrady. S deťmi sa spoločne vydajú na jazdu aj Šašo Fifo s Vierkou,“ konkretizuje tohtoročné zmeny člen organizátorského tímu Juraj Kabát z Občianskeho združenia Kozel.

Na Kunovskej priehrade už bude na samotných účastníkov, ale aj ostatných návštevníkov pripravený od 17:00 hodiny kultúrny program spojený so žrebovaním tombolových cien (dámsky bicykel do mesta od spoločnosti DEMA Senica, cyklistický dres HansGrohe, notebook, permanentky na plaváreň...). Najskôr je pre deti pripravené interaktívne klaunovské predstavenie „Pst!... ešte spinká“ divadla Teater Komika. Nasledovať bude spomínané losovanie tomboly a cca od 18:15 sa predstaví country kapela Memories.

„Počas premiérového ročníka Na kolesách proti rakovine v Senici cyklojazdu absolvovalo 80 účastníkov, vlani sa ich zaregistrovalo 123. Veríme, že tento ročník bude na účasť ešte bohatší a zároveň všetkých srdečne pozývame,“ uzatvára J. Kabát.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!