Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 02.07.2021 - 12:09  //  aktualizácia: 12.07.2021 - 09:59  //  zobrazené: 955

Na začiatku prázdnin pribudla na Kunovskej priehrade nová atrakcia

Senica 2. júla – Pri vodnej ploche na Kunovskej priehrade pribudla symbolicky na začiatku prázdnin nová atrakcia pre deti - nízke lanové centrum. Areál je jedným z významných rekreačných miest na Záhorí.

 

Nízke je v tom zmysle, že ide o atrakciu pre deti a tým pádom je minimalizované riziko pádu. Rodičia s deťmi nájdu dráhu na ceste od parkoviska smerom na pláž. Môžu si ju prejsť hneď pri príchode na pláž ale aj počas pobytu na priehrade. S Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa už dva roky snažíme zatraktívniť prostredie priehrady. Začali sme šliapadlami a paddleboardami, teraz sme prešli na lanový park a verím, že budeme pokračovať aj ďalej v zatraktívnení priehrady,“ uviedol primátor Senice Martin Džačovský.

 

OOCR Záhorie je organizáciou, ktorá sa snaží budovať značku Záhorie ako miesto turistického ruchu. „Našou úlohou nie sú len marketingové aktivity, ale aj rozširovanie ponuky pre návštevníkov regiónu. Okrem zviditeľňovania prírodných krás či historických pamiatok sa organizácia zameriava aj na to, aby sem ponúkli návštevníkom zážitky. Jednou s cieľových skupín sú aj rodiny s deťmi. Som rád, že sme v spolupráci s mestom Senica rozšírili infraštruktúru cestovného ruchu a vznikol nový a zaujímavý oddychový priestor,“ doplnil výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.

 

OOCR Záhorie je obstarávateľom novej atrakcie, ktorá sa realizovala z členských príspevkov a z vlastných zdrojov organizácie. Obstarávacie náklady ľanového centra boli takmer 30.000 eur. „Centrum sa skladá z dvoch samostatných celkov. Jednou je ľanová dráha v celkovej dĺžke 54 metrov. Pozostáva z desiatich samostatných prekážok v kombinácii lán a agátových prvkov zavesených na stromoch. Druhou časťou je mikádo alebo aj mravenisko s mravcami. Ide o atrakciu na vyšantenie sa detí ale aj na relaxáciu,“ informoval za zhotoviteľa, ktorou je spoločnosť UniPark, Vlado Novysedlák.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!