Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 17.08.2022 - 15:23  //  aktualizácia: 17.08.2022 - 15:27  //  zobrazené: 1886

NEZABUDNITE: Štvornohého miláčika treba prihlásiť i odhlásiť

Každému majiteľovi psa držaného na území mesta Senica vyplýva zo zákona povinnosť evidovať svojho štvornohého miláčika do evidencie psov mesta vedenej Oddelením správy daní a poplatkov MsÚ v Senici. Majiteľ psa je rovnako zo zákona povinný vždy do 30 dní ohlásiť aj každú zmenu zapísaných skutočností, napríklad úhyn, stratu alebo predaj psa, a pod. Občania si môžu overiť správnosť a aktuálnosť údajov zapísaných v evidencii psov na Mestskom úrade v Senici, kancelária č. 410 - Zuzana MANĎÁKOVÁ, Erika KOLAJOVÁ.

Zároveň upozorňujeme občanov, že pes chovaný na území mesta Senica starší ako 6 mesiacov je aj predmetom dane, a preto má vlastník/držiteľ psa súčasne aj povinnosť podať si priznanie k dani za psa do 30 dní od vzniku daňovej povinnosti. Žiadame občanov, aby nezabúdali, že v prípade zániku daňovej povinnosti (t.j. v prípade úhynu alebo straty psa, zmeny miesta chovania psa, a pod.) je potrebné podať si čiastkové priznanie na zánik daňovej povinnosti v lehote do 30 dní od zániku daňovej povinnosti. V prípade ak nebolo podané čiastkové priznanie na zánik daňovej povinnosti, správca dane daň za psa vyrubí. Tlačivo je k dispozícii na stiahnutie na web stránke mesta tu: https://senica.sk/www/data/uploads/files/tlaciva-a-ziadosti/danovepriznanie.pdf. Pre priznanie vzniku alebo zániku daňovej povinnosti sa vypĺňajú prvé dve žlté strany a oddiel č. V.

Ročná sadzba dane za jedného psa je ustanovená vo Všeobecne záväznom nariadení č. 53 o miestnych daniach nasledovne: v rodinných domoch v Senici, v rodinných a bytových domoch v častiach Kunov, Čáčov, Košútovec, Brestové, H. a D. Suroviny, v objektoch právnických osôb vo výške 4,80 Eur/rok a v bytových domoch v Senici vo výške 48 Eur/rok.

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!