Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 21.04.2023 - 16:54  //  aktualizácia: 21.04.2023 - 19:20  //  zobrazené: 1552

Obchvat Senice: Hľadali spôsob, ako priblížiť jeho výstavbu

Štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť dnes navštívil Senicu, kde ho na mestskom úrade s jeho delegáciou prijal primátor Martin Džačovský.

Všetky prerokovávané témy sa týkali dopravy, akým je napríklad plánovaný obchvat mesta alebo prepojenie ciest II/500 a III/1150.

„Hľadali sme riešenie, ako postaviť obchvat Senice skôr, ako urýchliť samotný administratívny a legislatívny proces o cca dva až tri roky, na konci ktorého bude reálny začiatok výstavby obchvatu. Pretože podľa harmonogramu, ktorý nám predstavila Slovenská správa ciest, sa má začať stavať do roku 2030,“ vysvetľuje štátny tajomník J. Kmeť. Pozitívnou správou podľa neho je, že silný zahraničný investor, ktorý už v Kaplinskom poli začal s výstavbou závodu na výrobu tepelných čerpadiel, bude argumentom na uplatnenie tzv. rôznych výnimiek, ktoré môžu v konečnom dôsledku skrátiť časový úsek do plánovaného začiatku výstavby obchvatu. Avizoval tiež, že ministerstvo dopravy podporí projekt prepojenia ciest II/500 a III/1150 (Štefánikova a Sotinská), ktoré by mohlo dočasne pomôcť Senici s odľahčením dopravy.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!