Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 03.12.2020 - 16:09  //  aktualizácia: 04.12.2020 - 10:49  //  zobrazené: 7626

Parkovacie karty na rok 2021 budú v predaji od 7. decembra

Od pondelka 7. decembra 2020 budú v predaji parkovacie karty na dočasné parkovanie vozidiel v meste Senica pre rok 2021. Zakúpiť si ich môžete na dvoch predajných miestach, a to v pokladni Mestského úradu alebo v TIK Infosen na Námestí oslobodenia. POZOR: Na októbrovom zasadnutí MsZ prišlo k zmene VZN č. 5 o parkovaní a státí vozidiel na území mesta.

Dobrou správou je, že niektorým majiteľom automobilov parkovanie zlacnie. Schválené zmeny VZN sa týkajú občanov s trvalým pobytom v meste Senica, ktorí majú zakúpené vozidlá cez lízingové spoločnosti , užívajú motorové vozidlo zamestnávateľa na súkromné účely, alebo majú uzatvorenú nájomnú zmluvu alebo obdobnú zmluvu s právnickou osobou alebo fyzickou – podnikateľom oprávnenou na prenájom motorových vozidiel . To znamená, že ide o obyvateľov s trvalým pobytom v Senici, no ŠPZ na ich vozidle nie je senická. Takýto občania platili za dočasné parkovanie doteraz tak ako tí, ktorí nemajú v meste trvalý pobyt, teda 80 €. Po novom si budú môcť zakúpiť ročnú parkovaciu známku za 20 eur, alebo mesačnú za 5 eur. 

Napriek tomu, že mesto každoročne buduje nové parkoviská, vhodných plôch na parkovacie miesta ubúda. Tie musia byť vo väčšine prípadov realizované na úkor zelene. Preto prichádza aj druhá drobná úprava VZN. Tá sa týka tých, ktorí využívajú pre svoje potreby 3 a viac vozidiel. Parkovacia karta v sume 20 eur za rok a 5 eur za mesiac sa bude vzťahovať iba na 1. a 2. vozidlo v byte. Za 3. a ďalší automobil bude musieť majiteľ zaplatiť 80 eur za ročnú parkovaciu známku alebo 10 eur za mesačnú. Rovnaká suma za prvé a druhé vozidlo zostáva rovnaká vzhľadom na to, že dve autá v rodine sú v dnešnej dobe štandardom a tri automobily vlastní len malý počet rodín.

 

PARKOVACIE KARTY NA ROK 2021

Ceny za parkovacie lístky a parkovacie karty na rok 2021  pre držiteľov vozidiel s trvalým pobytom v meste Senica  sú nasledovné:

  • Hodinový parkovací lístok prostredníctvom SMS  0,50 €
  • cena parkovacej karty pre fyzickú osobu s trvalým pobytom v meste Senica, ktorá:
    • je držiteľom motorového vozidla,
    • užíva motorové vozidlo zamestnávateľa na súkromné účely
    • má uzatvorenú nájomnú zmluvu alebo obdobnú zmluvu s právnickou osobou alebo fyzickou osobou – podnikateľom oprávnenou na prenájom motorových vozidiel

        za 1. a 2. vozidlo v byte je 20 €/rok a 5 €/mesiac.

  • cena parkovacej karty za dočasné parkovanie vozidla na miestnych komunikáciách pre  fyzickú osobu oprávnenú na podnikanie a právnickú osobu, ktorá má sídlo v meste Senica za  1. a 2. vozidlo je 20 €/rok a 5 €/mesiac
  • cena parkovacej karty pre držiteľov vozidiel, ktorí majú trvalý pobyt v meste Senica a ako darcovia krvi získali striebornú, zlatú a diamantovú Jánskeho plaketu je 10 €/rok a 5 €/mesiac
  • cena parkovacej karty pre držiteľov vozidiel, ktorí majú trvalý pobyt v meste Senica a dovŕšili vek 70 rokov je 10 €/rok a 5 €/mesiac.
  • Vodiči vozidiel, ktorí prepravujú osoby s  parkovacím preukazom, prideleným  Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny, môžu bez povinnosti úhrady použiť parkovacie miesto určené pre dočasné parkovanie vozidiel a ich povinnosťou je tento parkovací preukaz ponechať vo vozidle  na viditeľnom mieste.

 

OSTATNÍ DRŽITELIA VOZIDIEL

Ceny za parkovacie lístky a parkovacie karty na rok 2021 pre držiteľov vozidiel, ktorí nemajú trvalý pobyt v Senici sú nasledovné.

  • Hodinový parkovací lístok prostredníctvom SMS  0,50 
  • Mesačná parkovacia karta 10 €
  • Ročná parkovacia karta 80 €

 

ČO BUDETE POTREBOVAŤ

Parkovacia karta na dočasné parkovanie má formu nálepky, ktorá musí byť nalepená na čelnom skle vozidla.

K jej vybaveniu budete potrebovať občiansky preukaz a technický preukaz tzv. veľký technický preukaz, v ktorom je uvedený druh a kategória (M1 a N1) vozidla, pre ktoré sa karty predávajú a fyzická osoba tiež nájomnú zmluvu v prípade, že máte vozidlo prenajaté na súkromné účely od zamestnávateľa, alebo obdobnú zmluvu s právnickou alebo fyzickou osobou – podnikateľom oprávneného na prenájom motorových vozidiel.

Darcovia krvi získajú zľavnenú parkovaciu kartu, ak k týmto dokladom predložia aj preukaz držiteľa Jánskeho plakety.

Parkovacie karty pre rok 2021 platia od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2021.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!