Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 20.02.2021 - 20:56  //  aktualizácia: 20.02.2021 - 20:59  //  zobrazené: 1305

Piate plošné testovanie s piatimi odbernými miestami

V poradí už piate hromadné testovanie, ktoré pre potreby občanov (najmä rodičov detí navštevujúcich základné a materské školy) zorganizovala senická radnica od začiatku tohto roku, sa uskutočnilo v sobotu 20. februára. Za týmto účelom mesto otvorilo päť mobilných odberných miest (MOM): v centre voľného času, v mestskej plavárni, v mestskom kultúrnom stredisku a oboch mestských častiach Kunove a Čáčove. Opäť bol spustený rezervačný systém mesta (rezervaciasenica.sk), ktorý bol vyhradený pre občanov s trvalým pobytom v Senici. Jednotlivé MOM však vďaka výborne zabehnutej organizácii dokázali v časových oknách vybaviť aj všetkých neregistrovaných záujemcov.

Od 8:00 do 20:00-tej hodiny sa prišlo otestovať 3085 ľudí, z ktorých dvadsať malo pozitívny výsledok testu. Pozitivita predstavuje 0,65 percenta.

Opäť upozorňujeme, že ide o údaje, ktoré mesto Senica získalo len zo svojich odberných miest. Celkové čísla, ktoré budú oficiálne za okres prezentované, zahŕňajú aj výsledky z trvalých MOM, takisto z vykonaných PCR testov, prípadne testovanie vo firmách. Naďalej prosíme občanov, aby na pretestovanie sa využívali v priebehu celého týždňa predovšetkým štyri trvalé MOM, ktoré v Senici fungujú v priestoroch zimného štadióna na Sadovej ulici (testuje Poliklinika Senica, n. o.), v Dennom centre na Hviezdoslavovej ulici (testuje SČK Územný spolok Senica), v priestoroch bývalého pohostinstva Desperado na Štefánikovej 705 (testuje Emontrans) a v Arli pasáži na Hviezdoslavovej 2556/63 (testuje Phoenix Corporation). Vo všetkých prípadoch sa treba na testovanie objednať cez štátny rezervačný systém na stránke korona.gov.sk.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!