Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 09.07.2020 - 16:14  //  aktualizácia: 15.07.2020 - 09:34  //  zobrazené: 907

Poznáme finalistov súťaže návrhov na obnovu Mestského parku v Senici

 

Mesto Senica vyhlásilo 25. mája dvojkolovú súťaž návrhov na vytvorenie architektonicko-krajinárskej štúdie komplexnej obnovy Mestského parku, ktorý je situovaný medzi centrom a sídliskom Sotina. Zadanie súťaže zahŕňa revitalizáciu jestvujúcej zelene i povrchov a zároveň vytvorenie nových plôch a priestorov, aby sa park stal vhodným miestom pre oddych a relax, ale aj plnohodnotným spoločenským priestorom so zázemím pre verejný život a podujatia. Ide rozlohou o najväčší a centrálny zelený park v Senici, ktorý má 70 hektárov. 

 

Zámerom senickej radnice je prostredníctvom súťaže získať kvalitnú projektovú dokumentáciu rekonštrukcie celého parku, ktorá je podmienkou pri následnom zapájaní sa mesta do rôznych grantových a dotačných schém. Čo znamená, že k samotnej realizácii víťazného návrhu sa bude zrejme pristupovať po častiach, v závislosti od aktuálnych výziev a grantov a od toho, ako v nich mesto bude úspešné. Výška predpokladanej celkovej investície na realizáciu je 850 tisíc eur.

 

Záverečným termínom pre prihlásenie sa do prvého kola súťaže bol 30. jún. Kvalitne spracované zadanie súťaže i účasť nezávislých odborníkov z radov architektov v porote sa podpísala pod veľký záujem prihlásených - 17. Z nich porota posunula do druhého kola štyroch kandidátov, ktorí budú mať za úlohu do 6. októbra 2020 spracovať koncepčnú štúdiu a následne svoje riešenie porote odprezentovať. Hlavným hodnotiacim kritériom bude celková kvalita krajinársko-architektonického riešenia.

 

Finalisti postupujúci do druhého kola súťaže:

Ivana Štigová Kučírková
Ateliér DUMA
2021 s.r.o.
N/A s.r.o.


 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!