Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 21.05.2023 - 19:15  //  aktualizácia: 21.05.2023 - 21:20  //  zobrazené: 1072

Predsedu parlamentu prijal na úrade primátor

Dnešné nedeľné popoludnie patrilo na mestskom úrade v Senici medzi pracovné. Na pôde senickej radnice prijal primátor Senice Martin Džačovský predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára. Spoločnosť mu robil prednosta MsÚ Senica Marek Došek a tiež vedúci oddelenia finančného MsÚ Senica Róbert Mozolič a vedúca oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu Renáta Hebnárová.

„Hovorili sme o obnove bytových domov a tiež o obnove nášho zariadenia sociálnych služieb pre dospelých, ktoré prevádzkuje naša mestská nezisková organizácia. Budovu Zariadenia sociálnych služieb Senica, n. o. sa chystáme zatepliť a tiež obnoviť už nevyhovujúci výťah, pričom na obe spomínané investície plánujeme využiť Štátny fond rozvoja bývania,“ uviedol na margo nedeľnej návštevy primátor Senice Martin Džačovský. „Naším zámerom je zrealizovať aj obnovu čo do počtu klientov najväčšieho zariadenia sociálnych služieb pre dospelých v Senici, ktoré prevádzkuje v mestských priestoroch s kapacitou 320 klientov Trnavský samosprávny kraj. I keď interiér budovy je priebežne modernizovaný, exteriér toho zariadenia najmä zo strany od parku nevyzerá dvakrát vábne a Seničania ho vnímajú ako zanedbaný. Radi by sme preto už v blízkej budúcnosti zmodernizovali exteriér tejto budovy práve s pomocou úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), čím získame nielen atraktívnejší vzhľad, ale vďaka zatepleniu budovy aj efektívnejšiu prevádzku,“ vysvetľuje senický primátor. A zároveň upozorňuje na ďalšiu veľkú investíciu, ktorú chce mesto Senica ešte v tomto roku prostredníctvom ŠFRB zrealizovať: „Ide o mestskú nájomnú bytovku na Ulici Janka Kráľa, ktorá je nachystaná na komplexnú rekonštrukciu. A práve v tomto prípade sa nám ukazuje, že by bolo nanajvýš vhodné mať určitý počet mestských bytov k dispozícii pre profesie, ktoré sú pre život mesta nevyhnutné a potrebné. Hovorím napríklad o aktuálnej potrebe obsadenia lekárskej profesie neurológa, ale aj policajtov alebo učiteľov. A poskytnutie mestského nájomného bytu je jednou z foriem, ako ich vieme k nám nalákať, aby mali záujem k nám prísť a začať tu žiť a poskytovať služby,“ objasnil primátor Senice Martin Džačovský.

Po stretnutí v priestoroch mestského úradu sa primátor spolu s predsedom parlamentu Borisom Kollárom vybral na krátku obhliadku areálu bývalého Slovenského hodvábu, kde majú záujem súkromní developeri vybudovať bytové domy alebo paneláky.

„Štátne nájomné byty majú byť ešte výhodnejšie pre ľudí a preto sa logicky z pozície senickej samosprávy máme záujem na túto tému rozprávať. Je všeobecne známe, že k nám prichádza nový závod na výrobu tepelných čerpadiel, ďalšia fabrika v našom priemyselnom parku sa zásadným spôsobom rozširuje a preto je dôležité a aktuálne baviť sa o potrebe zreteľného nárastu počtu nových bytov v Senici,“ vysvetľuje primátor mesta Senica.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!