Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 11.04.2022 - 13:18  //  aktualizácia: 11.04.2022 - 13:22  //  zobrazené: 896

Predškoláci si boli okuknúť školský život

 

Klop, klop! Zaklopali naši predškoláci s pani učiteľkou Zuzkou  na dvere I.B triedy. Ako to v takej ozajstnej triede v skutočnosti vyzerá?   Čo nové ich tam čaká?

Čakala ich trieda plná kamarátov, bývalých „spolužiakov“. A tí ich pekne usadili do lavíc, aby si to vyskúšali ako ozajstní žiaci a začalo sa „skúšanie“. Na otázky pani učiteľky Lenky Búzkovej škôlkari vedeli hravo odpovedať:  poznali písmenká,  čísla, recitovali básničku o knihe, zaspievali pesničku o vesmíre, pripravené úlohy na interaktívnej tabuli vyriešili bleskovo.  A veľkí školáci im zas ukázali, ako rýchlo dokážu počítať a aké dlhé slová už vedia napísať. Tiež im predviedli dramatizáciu Ako ťahal dedko repu.   Hodina ubehla ako voda, bola veľmi veselá a dynamická - bolo cítiť, ako sa naši predškoláci do školy tešia a školáci vedno s nimi.

A takto naša školská rodina v spoločnom školskom zariadení MŠ s ZŠ na ulici J. Mudrocha už ôsmy rok intenzívne spolunažíva. Spoločné kultúrne podujatia, stretnutia v jedálni či telocvični, spoločné školské ihrisko im predurčuje, aby cítili, že patria k sebe. Každý rok väčšina predškolákov od septembra zasadne do prváckych lavíc a stávajú sa našimi žiakmi. Idea, pre ktorú bolo toto zariadenie vytvorené sa napĺňa. Postupnou modernizáciou školy sa stávame školou, ktorá v príjemnom a pokojnom prostredí vychováva a formuje našu mladú generáciu.

 

Beáta Kádeková, zástupkyňa pre ZŠ

ZŠ s MŠ, J. Mudrocha 1343/19 Senica

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!