Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 08.06.2022 - 17:05  //  aktualizácia: 08.06.2022 - 17:20  //  zobrazené: 1049

Premietanie v letnom kine začína 17. júna

Premietanie pod hviezdnou oblohou začne v Senici tento rok už v polovici júna. Mestské kultúrne stredisko Senica sa rozhodlo využiť teplé letné júnové počasie a premietačku z Domu kultúry Senica presunúť na senický amfiteáter o čosi skôr. Premietanie letného kina odštartuje 17. júna animovaným dobrodružným filmom BUZZ  LIGHTYEAR, ktorého diváci poznajú z animovanej rozprávky Toy Story.

Príbeh vesmírneho strážcu Buzza „Rakeťáka“ na intergalaktickom dobrodružstve si budú môcť diváci pozrieť v piatok 17. júna a v sobotu 18. júna a aj ďalšiu sobotu 25. júna. Piatky a soboty budú viackrát za leto vyhradené pre detské filmy, aby si atmosféru amfiteátra mohli vychutnať aj mladší diváci.

Na detského diváka mysleli v Mestskom kultúrnom stredisku aj v súvislosti s koncom školského roka. Za vysvedčenie môžu rodičia zobrať deti na premiéru animovaného filmu MIMONI 2: Zloduch prichádza, kde sa konečne dozvieme, ako sa Mimoni a superzloduch Gru nerozlučne spojili. Zároveň bude pre deti pripravená výtvarná súťaž a každé dieťa, ktoré nakreslí obrázok s postavičkami z tejto najžltšej a najúspešnejšej animovanej filmovej série, dostane pred premietaním malý darček.

Počas celého leta nebudú na plátne chýbať filmové premiéry, ale aj obľúbené filmy v repríze. V júni čaká na divákov napríklad česká komédia KEBY  RADŠEJ  HORELO, slovenská dráma STAND UP , v repríze úspešná slovenská romantická komédia ŠŤASTNÝ  NOVÝ  ROK  2: DOBRO DOŠLI, chýbať však nebudú americké novinky ELVIS a JURSKÝ SVET: NADVLÁDA.

Filmové predstavenia budú v senickom amfiteátri každý deň okrem pondelka. Premietanie bude počas júna a júla začínať vždy o 21:30 hod, v auguste sa premietací čas posúva na 21:00 hod. Cena vstupného zostáva rovnaká ako v Kine Mladosť, teda dospelí platia 5 eur, pre deti do 12 rokov je vstupné 4 eurá.

V minulom roku sa mesto Senica pustilo do niekoľkoetapového projektu modernizácie amfiteátra. V prvej etape prebehla rekonštrukcia premietacieho plátna, ako aj oprava polovičnej kapacity lavičiek v hľadisku s kapacitou tisíc miest. Tento rok bola spracovaná projektová dokumentácia na ďalšie fázy rekonštrukcie, ktoré zahŕňajú napríklad aj opravu pódia, terénne úpravy, či spevnenie hľadiskového valu. Cieľom je v ďalších rokoch pretvoriť  veľkorysý priestor amfiteátra na viacúčelový voľnočasový areál, ktorý by mohol byť využívaný nielen počas dvoch – troch letných mesiacov. Momentálne bol projekt dokončený a podaný na stavebné konanie. Keďže si takáto obnova vyžaduje investíciu vo výške viac ako 1,9 milióna eur, bude projekt pravdepodobne realizovaný po jednotlivých stavebných častiach, prípadne sa mesto Senica pokúsi získať na obnovu amfiteátra externé zdroje.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!