Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 25.02.2020 - 15:00  //  aktualizácia: 25.02.2020 - 15:35  //  zobrazené: 933

Primátor prijal prvé bábätko narodené v roku 2020 Sárku Štefíkovú

Prvou Seničankou narodenou v roku 2020 bola Sára Štefíková. Prišla na svet hneď prvý deň nového roka a stala sa tak zároveň aj prvým bábätkom narodeným v skalickými pôrodníkmi.  Zámerne nepíšeme prvým bábätkom v skalickej pôrodnici, pretože Sárka sa na svet poponáhľala a vykukla naň ešte v sanitke cestou do pôrodnice. Prvého novorodenca v roku každoročne víta v obradnej sieni Mestského úradu primátor mesta. Malú Sárku privítal ako novú občianku mesta Senica primátor Martin Džačovský v utorok 25. februára 2020.

Sárka je druhým dieťatkom Renáty Kuklišovej a Michala Štefíka. Malú princeznú privítali do rodiny 1. januára 2020 o 2:30 hod. s mierami 3200 g a 50 cm. Sárku doma čakala aj 3-ročná sestrička Tamarka.

Pôvodne sa malá princezná mala volať Ninka. „Takmer celých 9 mesiacov sme sa tak bábätku v brušku prihovárali, aj keď ja som mala celý čas v hlave meno Sára. Po ceste do pôrodnice, keď sme zastavili pri Motoreste Havran a volali sanitku s tým, že už sa bábätku tlačí hlavička, priateľ zmenil názor a dali sme malinkej meno Sára,“ prezradila mamička Renáta, ktorá si pre svoje dve dievčatá praje hlavne zdravie a šťastie.

Rovnako rodičom toto zaželal aj primátor mesta, ako aj veľa lásky. A to lásku bezhraničnú a obetavú: „Lásku, ktorou Sáru obklopíte, ona znásobí a vráti Vám ju. Sára by mala deň za dňom cítiť, že Vám na nej záleží. Že ste jej vesmír, o ktorý sa bude môcť vždy oprieť. Že ste jej otec, mama.“

Rodičia malej Sáry sa počas prijatia prvej Seničanky roku 2020 zapísali do Pamätnej knihy mesta a dostali malú pozornosť. Týmto aktom bola malá Sárka uvítaná medzi občanov Senice. „Aspoň takto pomyselne chcem otvoriť náruč mesta a prijať Sáru ako našu občianku, Seničanku, jednu z najmladších v našom meste,“ povedal primátor.

Mamička Renáta na záver poďakovala za prijatie a tiež vyslovila veľké ďakujem členom posádky sanitky, v ktorej prišla prvá Seničanka roka 2020 na svet. 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!