Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 04.04.2023 - 18:21  //  aktualizácia: 07.04.2023 - 07:23  //  zobrazené: 2021

Primátor Senice novým predsedom ZMO Záhorie

Na dnešnom 31. sneme Združenia miest a obcí Záhorie, ktoré sa uskutočnilo v Holíči, bol za predsedu tohto regionálneho združenia zvolený senický primátor Martin Džačovský.

Pod hlavičkou ZMO Záhorie úzko spolupracuje 77 riadnych členov, medzi ktorými sú mestá a obce z okresov Senica, Skalica a Malacky a zároveň patrí k najsilnejším na Slovensku. Keďže išlo o prvý snem po jesenných komunálnych voľbách a na viacerých starostovských či primátorských stoličkách prišlo k zmenám, bolo potrebné zvoliť nové orgány ZMO Záhorie.

Združenie pôsobí ako regionálne združenie celoslovenského Združenia miest a obcí Slovenska. Jeho úlohou je komunikovať problémy, ktoré mestá a obce dlhodobo trápia a tlmočiť ich smerom „hore”. Úlohou združenia je aj ovplyvňovať rozvoj a výkon samosprávnych funkcií, reprezentovať mestá a obce regiónu Záhorie vo vzťahu k štátnej správe, k euroregiónom, zahraničným inštitúciám, združeniam samosprávnych krajov a združeniam miest a obcí, ako i verejnosti.

Vo funkcii predsedu ZMO Záhorie senický primátor strieda starostu Mokrého Hája Petra Pobudu. „Rád by som nadviazal na doterajšiu prácu združenia. Ako veľmi podstatnú vidím vzájomne osožnú spoluprácu všetkých členských obcí a miest nášho združenia. Budem sa zasadzovať o to, aby sa samosprávy stali opäť partnerom pre vládu a neboli len prijímateľmi a vykonávateľmi úloh,” reagoval na svoje zvolenie primátor Senice Martin Džačovský.

Foto: TTSK

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!