Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 23.05.2023 - 13:01  //  aktualizácia: 23.05.2023 - 13:16  //  zobrazené: 952

Primátorská kvapka krvi 2023

Klubovňa poslancov Mestského úradu Senica slúži väčšinou na rokovania, školenia a tiež prípravu volieb. Jedenkrát za rok sa premení na dočasnú transfúznu stanicu, kedy sa v jej priestoroch realizujú v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou SR a tiež Slovenským Červeným krížom Senica mobilné odbery krvi.

Tento rok na výzvu Primátorská kvapka krvi zareagovalo 42 záujemcov, z ktorých nakoniec 35 aj reálne (po absolvovaní potrebných vyšetrení) mohlo darovať krv.


Okrem dobrého pocitu z dobrovoľného darovania krvi si dnešní návštevníci a darci mobilného odberného miesta odnášali od mesta malú pozornosť ako prejav poďakovania v podobe posilňujúcich vitamínov, poukážky na kávu do Park Caffé v budove DAV-u a tiež stravný lístok, croissant a jabĺčko od NTS. ĎAKUJEME!


Zaujímavosti z dnešnej Primátorskej kvapky krvi:

Rekordmankou čo do počtu odberov (124!) dnes bola jednoznačne poslankyňa MsZ Jarmila Barcaj Drinková, ktorá je pravidelnou darkyňou krvi i plazmy.

Najmladší a zhodou okolností prvodarca mal čerstvých 18 rokov.


Pre príslušníka Mestskej polície Senica Ernesta Szaboa to bol dnes celkový 47 odber a zároveň posledný.

Každému z darcov, rovnako mužom i ženám, bolo odobratých 450 militrov krvi, čo solu predstasvuje 15,75 litra krvi. Všetkým zo srdca ešte raz ďakujeme.

Všetky potrebné informácie v súvislosti s darovaním krvi nájdete na webe Národnej transfúznej služby SR na tomto odkaze: https://www.ntssr.sk/web/o_darovani_krvi/otazky_o_darovani

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!