Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 04.05.2023 - 12:12  //  aktualizácia: 04.05.2023 - 12:20  //  zobrazené: 836

Pripomenuli sme si 104. výročie od tragického úmrtia Milana Rastislava Štefánika

Pri pamätníku si položením venca a kytice na "Najväčšieho Slováka", ktorý sa zaslúžil o vznik spoločného štátu Čechov a Slovákov, zaspomínali predstavitelia mesta Senica spolu so zástupcami študentského parlamentu mesta:

„Štefánik je nesporne inšpiratívnou osobnosťou aj pre dnešnú mladú generáciu pre hodnoty, ktoré vyznával a napĺňal,“ uviedol vo svojom príhovore primátor Martin Džačovský. Pričom ďalej pripomenul, že sa celý život zasadzoval o nezávislosť a slobodu pre slovenský národ. Zároveň bol mužom, ktorý mal odvahu bojovať za svoje presvedčenie. Jeho odvaha je príkladom pre všetkých, ktorí čelia prekážkam v živote a potrebujú silnú vôľu pre dosiahnutie svojich cieľov. Pripomenul aj Štefánikov pozitívny vzťah k vzdelaniu a objavovaniu nových poznatkov, čo môže byť inšpiráciou pre všetkých, ktorí sa snažia o rozvoj a inováciu vo svojom odbore. Nemenej dôležitým poznatkom zo Štefánikovho života je, že jeho práca a snaha o spoluprácu so zahraničnými politikmi a predstaviteľmi armád iných krajín je príkladom pre všetkých, ktorí sa snažia o spoluprácu a dialóg s inými kultúrami a národmi. „Jeho výnimočné úspechy a snaha o lepšiu budúcnosť pre slovenský národ sú príkladom pre všetkých, ktorí sa snažia o naplnenie svojich cieľov a presvedčení,“ uzavrel primátor.

Spomienky na generála M. R. Štefánika sa zúčastnili: primátor Martin Džačovský, jeho zástupca Filip Lackovič, prednosta MsÚ Senica Marek Došek, vedúca odd. sociálnych vecí, kultúry a športu Renáta Hebnárová a dvojica študentov - zástupcov Študentského parlamentu mesta Senica: Ema Poláková a Evan Hendricken.
 

 

 

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!