Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 05.03.2020 - 08:48  //  aktualizácia: 05.03.2020 - 08:52  //  zobrazené: 383

Registrácia do súťaže Do práce na bicykli spustená


Sadni na bicykel a zachráň svet! S touto výzvou odštartovala v týchto dňoch kampaň Do práce na bicykli, ktorá je najväčším podujatím propagujúcim udržateľné formy dopravy na Slovensku.  Už 7. ročníkom výzvy prevedie účastníkov postava “cyklohrdinu”, ktorý bude upozorňovať na dôležitosť správnej voľby pri výbere dopravného prostriedku do zamestnania či školy. Práve použitím bicykla namiesto automobilu budú môcť obyvatelia prispieť nielen k ekologickej záchrane svojho mesta, ale svojou trochou aj celého sveta.

Po piatykrát sa do tohto projektu zapája aj mesto Senica, ktoré sa tento rok poponáhľalo a bolo medzi prvými zapojenými samosprávami. Zároveň vyzýva firmy, inštitúcie, úrady, ako aj študentov, aby sa pridali a pomohli spropagovať myšlienku ekologickej, zdravej a finančne výhodnej dopravy do zamestnania.

Princíp kampane je jednoduchý. Najskôr treba BEZPLATNE zaregistrovať 2- až 4-členné tímy najneskôr do 7. mája na stránke https://www.dopracenabicykli.eu/registracia-timu a následne dochádzať počas mesiaca máj do práce na bicykli. Registrovaní účastníci zároveň súťažia o viaceré zaujímavé ceny. Jednou z nich je aj exkluzívny zájazd na Tour de France spoločne s moderátorom a YouTuberom Sajfom. Hlavnou motiváciou pre zapojenie sa do súťaže by mal byť však dobrý pocit z toho, že robím niečo pre svoje zdravie, svoje mesto a životné prostredie.

V minulom roku sa do projektu zapojilo 28 tímov zo Senice, v ktorých do práce jazdilo na bicykli 94 cyklistov. Tí si sadli za mesiac máj na bicykel 1305 krát a najazdili celkovo 4946,59 km. Svojimi jazdami ušetrili 1318,74 kg CO2.

V novom ročníku čakajú na súťažiacich aj viaceré novinky. Cyklisti budú môcť využívať evidenčný systém kampane aj na nahlasovanie nedostatkov a problémov, s ktorými sa na svojej ceste do práce stretnú. Pribudne tiež možnosť evidencie kombinovanej jazdy, ktorá je zložená z viacerých druhov dopráv počas jednej cesty do práce, alebo atraktívne získavanie ocenení po dosiahnutí určitého počtu jázd, tzv. míľnikov.


Viac podrobností o súťaži Do práce na bicykli 2020, ako aj o podmienkach a možnostiach zapojiť sa do súťaže o bonusové ceny nájdete  https://www.dopracenabicykli.eu/

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!