Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.06.2021 - 09:55  //  aktualizácia: 17.06.2021 - 16:06  //  zobrazené: 3077

Rekonštrukcia hlavného ťahu Senicou začne 18. júna

Aktualizované 17. 6. 2021

Upozorňujeme vodičov, cestujúcu i celú širokú verejnosť, že začiatok rekonštrukcie cesty prvej triedy I/51 sa o niekoľko dní posúva - začne v stredu 23. júna. Mesto o tom informoval Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií Ministerstva dopravy SR.

Pôvodný článok:
Slovenská správa ciest po niekoľkých rokoch avíz a čakania pristúpila ako správca k rekonštrukcii hlavného ťahu mestom Senica – komunikácie prvej triedy I/51 (od kruhovej križovatky smerom na Trnavu, po kruhovú križovatku smerom na Holíč). Pôjde o frézovanie podkladu a položenie novej asfaltovej vrstvy v celkovej dĺžke cca 2,5 kilometra.

Informáciu nám potvrdil hovorca Slovenskej správy ciest Martin Guzi: „Po podpísaní zmluvy predpokladáme realizáciu stavebných prác od piatka 18. júna do nedele 8. augusta. Dopravné obmedzenia sa aktuálne  konkretizujú v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky,“ uviedol.

„Opravu cesty prvej triedy I/51 bude zhotoviteľ realizovať po cca 200 až 250 metrových úsekoch, aby nedošlo k úplnému ochromeniudopravy v meste, ale aj tak sa treba obrniť výraznou dávkou trpezlivosti a sledovať a rešpektovať dočasné dopravné značenia a obchádzky. Práce začnú za kruhovým objazdom pri čerpacej stanici Alchem,“ avizuje Ján Miháľ z Oddelenia dopravy, životného prostredia a regionálneho rozvoja Mestského úradu Senica.

Podľa technickej správy bude cez mesto v čase rekonštrukcie od 18. júna do 8. augusta úplne odklonená nákladná doprava:

 

Smer Trnava – Kúty: odklon z kruhovej križovatky pri Alcheme na komunikáciu Kaplinské pole cez križovatku s Kasárenskou ulicou, ďalej po Kasárenskej ulici a na napojenie na križovatku so Železničnou ulicou do Čáčova a späť v opačnom poradí.

Smer Trnava – Holíč: odklon z kruhovej križovatky pri Alcheme na komunikáciu Kaplinské pole po križovatku s Priemyselnou ulicou, ďalej po ulici Priemyselná ku križovatke s Hviezdoslavovou, cez celú Hviezdoslavovu ulicu po svetelnú križovatku na Námestí oslobodenia a späť v opačnom poradí.

 

Súčasťou rekonštrukcie bude aj oprava „kruháču“ pri Kauflande, kvôli ktorej bude úplne uzavretý počas druhého júlového víkendu – od piatka 9. júla do nedele 11. júla. Šoféri, pozor – Obchodná ulica nebude v tomto čase prístupná pre všetku automobilovú dopravu! V uvádzanom čase bude obchádzka pre prichádzajúcich do Senice zo smeru od Holíča nasmerovaná cez Kunov a Sobotište, respektíve cez Rovensko.

Prístup k autobusový zastávkam na rekonštruovanej ceste I/51, Ulica Vajanského, bude umožnený, a nebude potrebné riešiť ich dočasné preloženie.

 

T. Moravcová

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!