Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 12.01.2023 - 14:42  //  aktualizácia: 16.01.2023 - 10:39  //  zobrazené: 2867

Reprezentačný ples mesta Senica mal charitatívny rozmer

V sobotu 7. januára otvoril v Senici plesovú sezónu Reprezentačný ples mesta Senica. Okrem skvelej zábavy, spoločenskej elegancie a výborného kultúrneho programu mal po druhýkrát vo svojej histórii aj charitatívny rozmer a návštevníci plesu preukázali veľké srdcia. Výťažok z mestského reprezentačného plesu pomôže zdravotne znevýhodneným deťom sumou takmer 2000 eur. 

Hostiteľom plesu bol primátor mesta Martin Džačovský s manželkou, ktorí pri vstupe privítali každého z 220 hostí. Po úvodných ukážkach spoločenských tancov z Let´s dance v podaní Tanečného klubu UNI-DANCE z Bratislavy patril parket úvodnému tancu primátorského páru, ktorý bol súčasne pozvaním na parket aj pre ostatných hostí. Pozvanie na ples prijalo viacero významných osobností, medzi ktorými nechýbal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, či starosta partnerského mesta Velké Pavlovice Petr Hasil. Ples sa konal pod moderátorskou taktovou známeho muzikálového herca a senického rodáka Jána Slezáka. Hostí počas večera zabávala kapela Tip Top Band. Hlavným bodom programu bolo vystúpenie známej slovenskej speváčky Kristíny a nechýbala ani bohatá tombola. 

Významným prvkom Reprezentačného plesu mesta bol však aj jeho charitatívny rozmer. Účastníci  plesu mohli preukázať dobrú vôľu a veľké srdce pre zdravotne znevýhodnené deti a vydražiť si počas večera jedno zo štyroch umeleckých diel. Dražili sa obrazy autorov Rudolfa Janáka a Štefana Ortha mladšieho a tiež umelecké predmety autorov Silvie Hílkovej a Andreja Iršu. Zároveň si hostia plesu mohli zakúpiť keramické predmety vytvorené klientami Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov v Senici. 

Výťažok z charitatívnej dražby umeleckých diel na mestskom plese v sume 2000 eur poputuje rovnakým dielom dvom rodinám zo Senice, ktoré sa starajú o zdravotne i mentálne hendicapované deti. "Vydražené peniaze odovzdáme rodičom trojročného Jurka a 11-ročného Paľka, ktorý trpí detským autizmom a zároveň navštevuje Špeciálnu školu v Senici," konkretizuje primátor Senice Martin Džačovský.

Charitatívny reprezentačný ples mesta Senica mal medzi účastníkmi výbornú odozvu. Hostia ocenili nielen výbornú zábavu, skvelý program, ale aj dobrú myšlienku s charitatívnym rozmerom. 
 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!